Aké počasie prinesie posledný októbrový týždeň? Na Dušičky sa teplo oblečte, november prinesie ochladenie


Aké počasie prinesie posledný októbrový týždeň? Na Dušičky sa teplo oblečte

Foto: Aké počasie prinesie posledný októbrový týždeň? Na Dušičky sa teplo oblečte, november prinesie ochladenie Foto: banskabystrica.sk

Na Banskobystričanov čaká opäť príjemný týždeň. Aj keď budú začiatkom týždňa teploty v ranných hodinách pomerne nízke, počas dňa sa vyšplhajú na príjemnejších 10 až 15 stupňov Celzia, pričom najteplejšie by malo byť v stredy a vo štvrtok. V závere týždňa sa však očakáva ďalšie ochladenie, kedy denné teploty môžu opäť klesnúť na úrovne pod 10 stupňov.

Zrážky sa objavia hlavne v druhej polovici týždňa, podľa Slovenského hydrometeorologického ústavu v piatok a sobotu. Očakáva sa prevažne dážď, no v chladnejších lokalitách a vo vyšších polohách môže byť šanca na snehové prehánky. V utorok a stredu by malo prevládať slnečné počasie s nižšou oblačnosťou, čo sú ideálne dni na outdoorové aktivity.

Sviatok všetkých svätých bude aj tento rok sprevádzať chladnejšie počasie. Na cintorín bude vhodné teplejšie sa obliecť a vziať so sebou pre istotu aj dáždnik, nakoľko teploty nevystúpia vyššie ako do 10 stupňov Celzia. Netreba zabúdať ani na vhodnú nepremokavú obuv.



Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj