Práce na saunovom svete v Žiari pokročili. Skončiť by mali po novom roku, súčasťou bude aj súkromná sauna pre páry


Saunový svet v Žiari dokončia po novom roku

Foto: Práce na saunovom svete v Žiari pokročili. Skončiť by mali po novom roku, súčasťou bude aj súkromná sauna pre páry Foto: ziar.sk, Autor/Peter Vörös

Práce na vybudovaní saunového sveta v plavárni v Žiari nad Hronom napredujú a podľa plánu by mali byť dokončené do konca roka 2024. Rekonštrukciu vedie spoločnosť ISON zo Zvolenskej Slatiny, a práce dohliada žiarska spoločnosť Technické služby, ktorú zastupuje jej riaditeľ Igor Rozenberg.

Rekonštrukcia pokračuje

Aktuálne sa dokončujú priečky, ktoré postupne vytvárajú základ pre nové priestorové usporiadanie privátnej a verejnej časti saunového sveta. Súčasne sa začali aj práce na rozvodoch kanalizácie, vody a elektroinštalácie. Realizačný projekt pripravila firma Magic Design Henč, s.r.o. zo Žiaru nad Hronom, ktorá zabezpečila, že koncept vychádza z návrhu architekta Pavla Henča.


„Momentálne dokončujeme zvislé priečky v súlade s projektom. Nasledovať bude príprava podlahy – úprava povrchu, montáž podlahového vykurovania a aplikácia vyrovnávacích vrstiev,“ vysvetlil mestu Rozenberg. Ďalšia etapa zahŕňa inštaláciu technologických prvkov a materiálov, ktoré sú nevyhnutné pre finálne dokončenie saunového sveta.

Saunový svet dokončia po novom roku, Zdroj/ziar.sk



Objednať si môžete aj súkromnú saunu

Nový saunový svet by mal po ukončení ponúknuť verejnosti fínske, infračervené a bylinkové parné sauny, nerezový ochladzovací bazén a zóny na oddych. Vstup bude priamo z bazénovej časti plavárne. Projekt zahŕňa aj súkromnú časť, ktorú si budú môcť prenajať menšie skupiny alebo páry a bude disponovať fínskou saunou, ochladzovacím bazénom a soľnou kabínou. V prípade nevyužitia na súkromné účely bude táto časť otvorená verejnosti.

Mesto financuje projekt z grantových prostriedkov vo výške 500-tisíc eur, ktoré získalo od Nadácie ZSNP a Slovalco. Mestskí poslanci na septembrovom zasadnutí schválili dotáciu pre nadáciu vo výške 55-tisíc eur ročne počas nasledujúcich ôsmich rokov.


Saunový svet dokončia po novom roku, Zdroj/ziar.sk




Zdroj: ziar.sk

Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj