Vybrať sa cez víkend na prechádzku, či zostať doma v teple? Počasie v Banskobystrickom kraji vás prekvapí


Aké bude počasie v Banskobystrickom kraji cez víkend?

Foto: Vybrať sa cez víkend na prechádzku, či zostať doma v teple? Počasie v Banskobystrickom kraji vás prekvapí Foto: freepik.com

Babie leto tento rok trvá už pár týždňov a nekončiace príjemné počasie so sebou prinieslo pestrú a živú jeseň. Dokedy však budú teploty vysoké a aké bude v Banskobystrickom kraji počasie cez víkend?

Teploty, na ktoré sme zvyknutí z týždňa, by sa mali udržať aj počas víkendu. Zmenu však zaznamenáme vo výraznej oblačnosti počas soboty, pretrvá aj do nedele. Denné teploty by mali vystúpať podľa portálu imeteo.sk počas soboty na 15 stupňov a v nedeľu na 14 stupňov Celzia. 

V noci prituhne

Nočná teplota bude výrazne nižšia a jej hodnoty klesnú pod nulu. Môžete tak očakávať prízemné mrazy, ktoré by mali klesnúť na -1 až -3 stupne Celzia. Ranná hmla sa bude opakovať počas oboch dní. Ustúpiť by mala počas doobedných hodín.

Počas soboty by mala byť oblačnosť naozaj veľmi intenzívna. Slovenský hydrometeorlogický ústav (SHMÚ) upozorňuje na stopercentnú oblačnosť. Tá by počas nedele 27. októbra mala byť o čosi miernejšia. 


Oblačnosť v Banskej Bystrici a okolí, Zdroj/shmu.sk

Zrážky cez víkend nehrozia

Meteorológovia počas víkendu na zrážky neupozorňujú. Sobota aj nedeľa tak bude bez dažďa. To sa však zmení počas nasledujúceho týždňa, kedy sa na radare objavujú aj snehové zrážky. 






Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj