Bystričanov nahnevalo vyhodené kreslo v Sásovej. Robte si neporiadok doma, nie nám pod oknami, odkazujú


Banskobystričanov nahnevalo vyhodené kreslo v Sásovej priamo na ulici

Foto: Bystričanov nahnevalo vyhodené kreslo v Sásovej. Robte si neporiadok doma, nie nám pod oknami, odkazujú Foto: Facebook/Nikola H.

Na jednej z ulíc na banskobystrickom sídlisku Sásová sa objavilo kreslo. Osoba, ktorá ho tam vyhodila, týmto činom poriadne nahnevala viacerých obyvateľov. Nikola si kreslo vyfotila, pridala ho do miestnej facebookovej skupiny a pripojila aj ostrý odkaz.

„Pozdravujem majiteľa alebo majiteľku tohto kresla. Ledva stihli odviezť nadrozmerný odpad v piatok ráno a toto tu ide teraz mesiac špatiť. Do včera večera asi nebol čas to vyhodiť. Koše pri Tatranskej 8. Zároveň pozývam zberateľov starožitností, ak bol toto zámer. Si robte bordel doma a nie nám popod okná,“ napísala Nikola.


Príspevok komentovala Barbora: „Ako takýto problém riešiť? Začína to byť čím ďalej častejšie. Aspoň ja mám taký pocit.“ Peter jej odpovedal: „Áno, takýto problém máme a je mi ľúto, že sú ľudia takí sprostí, že si nedokážu na prstoch vypočítať, kedy je posledný piatok v mesiaci, ktorý slúži na odvoz nadrozmerného odpadu.“


Komentár pridal aj Pavel: „Ja toto nepochopím. V Banskej Bystrici máme možnosť bezplatne vyviezť odpad (starý nábytok, spotrebiče, stavebný odpad a iné) na Zvolenskú cestu a aj tak to takto skončí.“

Tomáš oponoval tým, že úplne zadarmo to nie je. „Nie každý má auto, do ktorého toto zmestí. Samozrejme, pokiaľ viem, malo by to ísť aj na zberný dvor rozobraté. Koľko ľudí ma v byte aspoň kladivo? Ďalšia vec, ak to nezmestia do svojho auta, zase platiť niekomu s dodávkou či vozíkom za prenájom alebo odvoz. A zrazu sa z veci “zadarmo” stane 100-eurová položka,“ uviedol.

„Toto je už na Tatranskej 8 štandard. Vynesú nadrozmerný odpad a rádovo v hodinách sa objaví nejaký analfabet, čo nevie čítať a nahádže to pod strom, kde to je potom až do ďalšieho odvozu,“ dodal Radoslav.

Harmonogram odvozov

„Objemný, respektíve nadrozmerný odpad ako je nepotrebný nábytok, ako napríklad stoličky, stoly, skrine, postele, gauče, ďalej koberce a podobne, ktoré nie je z dôvodu veľkých rozmerov možné uložiť do klasických zberných nádob na komunálny odpad môžu obyvatelia mesta uložiť raz za mesiac v predvečer stanoveného termínu vývozu ku klasickým zberným nádobám na zmesový komunálny odpad,“ píše mesto Banská Bystrica na svojom webe.

Zdroj: banskabystrica.sk



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj