Bystričania, pozor na podvod s dopravnými kartami MHD. Môžete prísť o desiatky eur


Bystričania, pozor na podvod s dopravnými kartami. Prídete o nemalé peniaze

Foto: Bystričania, pozor na podvod s dopravnými kartami MHD. Môžete prísť o desiatky eur Foto: Facebook/Mesto Banská Bystrica

Banskobystričan a občiansky aktivista Matej Bučko upozorňuje na sociálnej sieti na podvod s dopravnými kartami. Ak nebudete pozorní a uveríte lákavej ponuke, môžete prísť o desiatky až stovky eur.

Ako uvádza, podvodná stránka sa snaží nalákať ľudí na polročné cestovné karty v banskobystrickej MHD. Odkáže vás na falošný web, ktorý sa tvári ako oficiálna stránka dopravcu SAD Zvolen.



„Po vyklikaní troch otázok spustí hru, na konci ktorej “vyhráte” polročnú kartu na mestské a prímestské linky za 3 eurá. Stačí zadať platobnú kartu,“ priblížil Matej.

Zároveň doplnil, že ak aj neprídete o všetky peniaze na účte hneď, po dvoch týždňoch vám bude podivný web so sídlom na Cypre z karty strhávať 38,95 eura každé dva týždne.

„Podvodníci odflákli domácu úlohu. Zamenili si Slovensko so Slovinskom a v grafike použili slovinský nápis “6 mesecev neomenejih voženj”, čo hodnovernosť podvodu na prvý pohľad podkopáva,“ dodal. 

Zdroj: Facebook/Matej Bučko

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj