Ako osláviť Dušičky bez plastov? Dozviete sa na workshope v Bystrici zameranom na ekologické sviatky


Workshop v Banskej Bystrici sa zameral na udržateľnosť

Foto: Ako osláviť Dušičky bez plastov? Dozviete sa na workshope v Bystrici zameranom na ekologické sviatky Foto: freepik.com

Blíži sa sviatok Pamiatky zosnulých a čoraz viac ľudí aj miest sa snaží počas tohto dňa dbať na udržateľnosť. Pokiaľ chcete počas sviatku aj vy myslieť udržateľne, v Banskej Bystrici vám poradia ako na to. Pripravuje sa totiž workshop zameraný na udržateľné Dušičky. 

Počas dušičiek sa rodiny snažia posytnúť svojim blízkym tú najkrajšiu spomienku, no kvety a kahance, ktoré ukladáme na hroby sú nerecyklovateľné, a tak končia v komunálnom odpade. Dá sa to však aj inak.  

Vyrobte si vlastné dekorácie

V bývalej základnej škole na Magurskej 16 máte možnosť vyrobiť si ekologické vence a dekorácie na hroby z prírodných materiálov. Vyrobiť si môžete upcyklované svietniky z listov a sklenených pohárov, venčeky aj kytice zo sušených listov, šišiek či sezónnych bobúľ. 


Workshop sa bude konať v pondelok 28. októbra o 16:30 hod. Na akciu sa môžete prihlásiť na telefónnom čísle +421 948 001 079. Poplatok za podujatie je dobrovoľný a navrhovaný vo výške 5 eur, pokiaľ ste člen LK Letáčik, pokiaľ nie ste, navrhovaný príspevok je vo výške 10 eur. 

„Celá naša rodina sa posledné roky snaží šetriť našu prírodu od zbytočných plastových sviečok či umelých kvetov. Do tejto iniciatívy zapájame hlavne naše deti a spoločne vytvárame krásne prírodné aranžmány, ktoré sa v prírode bez problémov rozložia. Počas tvorenia sa veľa rozprávame o zosnulých, ktorým daný výtvor robíme,“ píšu organizátori akcie.

Workshop sa zameriava na udržateľné dušičky, Zdroj/FB - FYTO MAMA


Miesto: ZŠ Magurská 16, Banská Bystrica
Dátum: 28.10.2024 - 16:30




Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj