Víkend v Banskej Bystrici bude opäť rušný. Čo všetko môžete zažiť počas troch dní?


Program na víkend v Bystrici je pestrý

Foto: Víkend v Banskej Bystrici bude opäť rušný. Čo všetko môžete zažiť počas troch dní? Foto: freepik.com

Nemáte ešte plány na víkend? Mágia, hudba, či múzeum, stačí si len vybrať, pretože toto všetko na as čaká počas víkendu v Banskej Bystrici. Od piatka do nedele si môžete vychutnať roznorodé akcie, ktoré sa konajú priamo v meste. Nenechajte si ujsť, či už tradičné tak aj úplne špeciálne podujatia. 

Kúzelník Nandy Kudry – Zápisky Karbaníka

25. októbra 2024, 18:00 | U Francúza – Jazz Klub 12, Horná 12, BB
Začnite víkend troškou mágie a šikovných kariet! Kúzelník Nandy Kudry vás prevedie svetom podvodov z čias minulých v unikátnej kartovej šou. Objavíte tajomstvá kartára, ktorý si v 70-tych rokoch zapisoval všetky svoje triky do denníka. Diváci budú mať možnosť aktívne sa zapojiť do predstavenia a zažiť triky z prvej ruky. Vstupné je 7 eur, rezerváciu miest môžete urobiť na guillaume.papillon35@gmail.com. Šou je vhodná pre návštevníkov od 15 rokov.

Pokáč – Koncert českého pesničkára

25. októbra 2024, 19:00 | Aula SZU, Bernolákova 8, BB
V ten istý večer sa v Banskej Bystrici predstavia aj tóny českého pesničkára Pokáča, známeho svojimi vtipnými a sarkastickými textami. Tento koncert bude zábavným mixom gitarových a ukulele melódií, pričom spevák často čerpá inšpiráciu z bežného života. Pokáč sa preslávil vďaka svojej prítomnosti na YouTube a jeho vystúpenie sľubuje zábavu s hlbokými myšlienkami.

Bezhlavo do múzea

26. októbra 2024, od 19:00 do 22:00 | Matejov dom, Námestie Štefana Moyzesa 20, BB
Máte radi históriu s nádychom drámy? Návšteva Matejovho domu vás zavedie do doby, keď sa drobné prehrešky trestali tým najtvrdším spôsobom. Príbehy tých, ktorí prišli o hlavu, vám ukážu nepríjemné stránky minulosti. Vstupy do múzea prebiehajú každú hodinu od 19:00 do 21:00.


Po víťazstve – I. repríza

26. októbra 2024, 19:00 | Divadlo Štúdio tanca, BB
Tanečný projekt „Po víťazstve“ skúma fenomén povstania a jeho dopad na súčasnú spoločnosť. Toto multidisciplinárne predstavenie spája tanec, hudbu a vizuálne prvky, aby ponúklo nový pohľad na historické a kultúrne kontexty povstania. Choreografiu pripravila Judith Sánchez Ruíz v spolupráci s kubánskymi a slovenskými umelcami.

Tajovský beh 2024

26. októbra 2024, od 10:00 do 17:00 | Obec Tajov
Ak máte radi aktívny oddych, vyberte sa na Tajovský beh! Pripravené sú dve trate – šesť a deväť kilometrov – ktoré vedú krásnou tajovskou prírodou. Okrem samotného behu sa môžete tešiť na bohatý sprievodný program s hudobnými vystúpeniami, tombolu či atrakcie pre deti. Ak sa zaregistrujete do 25. októbra, štartovné je 20 eur, priamo na mieste 25 eur.

Čaj o piatej

27. októbra 2024, 17:00 | Robotnícky dom, BB
Zakončite víkend príjemným hudobno-tanečným podujatím „Čaj o piatej“, ktoré vás prenesie do sveta nestarnúcich evergreenov a šansónov. O zábavu sa postará Soňa Hanzl-Kopčanová spolu s kapelou, pričom ako špeciálny hosť vystúpi banskobystrická šansonierka Libuša Mažgutová. Vstupné je 4 eurá a lístky si môžete zakúpiť v Turistickom informačnom centre.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj