FOTO: Stavbu Rooseveltky skontrolovali aj zástupcovia štátu, ako sú na tom kľúčové termíny?


Stavbu Rooseveltovej nemocnice skontrolovali zástupcovia štátu

FOTO: Stavbu Rooseveltky skontrolovali aj zástupcovia štátu, ako sú na tom kľúčové termíny?
Galéria: 13 fotiek
Foto: Facebook/FNsP F.D. Roosevelta

Búracie práce na pozemku Rooseveltovej nemocnice prebiehajú niekoľko týždňov a do viditeľnej fázy vstúpili 10. októbra. Podľa informácií nemocnice boli najprv triedené zabudované materiály v starých budovách, ale už sa začalo s výraznejšími zásahmi za pomoci ťažkej techniky. 

Aktuálne sa odstraňuje celkovo sedem budov. Predpokladá sa, že demolácia potrvá 3 až 4 mesiace, pričom počas tohto obdobia začnú aj prvé výkopové práce na nových stavbách. 

Na stavbu si posvietili zástupcovia štátu

Na stavbe novej nemocnice v utorok 22. októbra prebehla dôležitá návšteva zástupcov štátu. Záujem o projekt prejavila Alena Sábelová, štátna tajomníčka z kancelárie podpredsedu vlády pre Plán obnovy, spolu s Tomášom Hospodárom, generálnym riaditeľom sekcie implementácie plánu obnovy z Ministerstva zdravotníctva SR. Spolu s nimi boli prítomné aj Erna Dohnalíková, riaditeľka Národnej implementačnej a koordinačnej autority, a Martina Vulganová, riaditeľka Zdravotníckej implementačnej agentúry. Zástupcovia si prišli osobne overiť postup výstavby a preskúmať aktuálny stav projektu.


Na Rooseveltovu nemocnicu si posvietili zástupcovia štátu, Zdroj/Facebook- FNsP F. D. Roosevelta


Počas návštevy sa kontrolný tím sústredil najmä na prebiehajúce búracie práce a doterajšie pokroky. Jana Kunická, vedúca Koordinačnej jednotky pre výstavbu novej nemocnice, informovala, že projekt postupuje v súlade s harmonogramom a kľúčové termíny sú plnené. Hostia sa zaujímali aj o povoľovacie procesy, ktoré sú pre takúto významnú stavbu nevyhnutné.

Okrem stavebných prác bola v rámci kontrolného dňa poskytnutá aj podrobná prehliadka areálu, pričom sa kládol dôraz na rozsah búracích prác. 

Na Rooseveltovu nemocnicu si posvietili zástupcovia štátu, Zdroj/Facebook- FNsP F. D. Roosevelta






Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj