V Žiari prebehla policajná razia DOGA, odhalila viacero vodičov pod vyplvom drog. Kontroly budú pokračovať aj naďalej


V Žiari nad Hronom prebehla policajná razia

Foto: V Žiari prebehla policajná razia DOGA, odhalila viacero vodičov pod vyplvom drog. Kontroly budú pokračovať aj naďalej Foto: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj

V piatok 18. októbra sa v okrese Žiar nad Hronom uskutočnila ďalšia rozsiahla preventívno-bezpečnostná akcia zameraná na boj proti drogám a alkoholu za volantom. Policajti sa tentoraz zamerali nielen na vodičov pod vplyvom omamných látok, ale aj na odhaľovanie prechovávania a predaja drog.

Okrem toho sa počas akcie pátralo po hľadaných osobách, zbraniach, strelive a iných nebezpečných predmetoch súvisiacich s trestnou činnosťou. Akcia priniesla úspešné výsledky, keďže polícia odhalila viacero vodičov, ktorí šoférovali pod vplyvom drog ako metamfetamín, amfetamín či tetrahydrokanabinol (THC).

U niektorých kontrolovaných osôb sa našli drogy, ktoré následne dobrovoľne odovzdali polícii. Nešlo však len o vodičov – polícia narazila aj na cyklistu, ktorý bol pod vplyvom alkoholu.

Táto akcia, známa ako “DOGA”, ukázala, že opatrenia na zlepšenie bezpečnosti na cestách majú svoj význam. Polícia plánuje pokračovať v podobných kontrolách, pretože bezpečnosť cestnej premávky a zodpovednosť vodičov zostávajú prioritou.



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj