V Bystrici sa hádajú šoféri - rodičia s tými ostatnými, tí im zaberajú vyhradené parkovacie miesta pri školách


Parkovanie na vyhradených miestach nahnevalo Bystričanov

Foto: V Bystrici sa hádajú šoféri - rodičia s tými ostatnými, tí im zaberajú vyhradené parkovacie miesta pri školách Foto: Facebook, Autor/Ondrej S.

Medzi obyvateľmi Banskej Bystrice sa rozprúdila vášnivá debata o parkovaní na vyhradených miestach. Pri Materskej škole so Základnou školou Štefana Moysesa dochádza, podľa obyvateľa Bystrice, k porušovaniu vyhradených parkovacích miest.

Ondrej upozornil na problematiku vodičov, ktorí bezohľadne parkujú na vyhradených miestach pre rodičov. Tento príspevok vyvolal širokú reakciu a zrodil množstvo komentárov, od vtipných poznámok po vážne kritiky.

Debata sa rýchlo premenila na sériu vtipov a komentárov, pričom mnohí sa snažili situáciu odľahčiť. Bystričan, ktorý reagoval na Ondrejovu poznámku, sa zamyslel nad tým, či je problém v tom, že deti musia prejsť o pár metrov naviac. „  Chudačik. Detičky museli prejsť o 5 metrov viacej,“ uviedol. Niektorí komentujúci však tento prístup kritizovali, poukazujúc na to, že ide o dodržiavanie predpisov, a že by sa nemalo podceňovať ani niekoľkometrové vzdialenosti, ktoré musia deti prekonať.

V diskusii sa objavili aj myšlienky o arogancii niektorých vodičov, ktorí parkujú bezohľadne a ignorujú predpisy. „Heslo ktorým sa riadia vodiči dodávok - Ja mám dodávku ja môžem všetko, parkovať kde chcem,“ vyjadrila svoju frustráciu miestna obyvateľka, ktorá sa pravidelne stretáva s problematickými vodičmi dodávok. Marek zdôraznil, že takéto správanie je symbolom širšieho problému, s ktorým sa Slovensko stretáva.


Katarína vniesla do diskusie pohľad, keď upozornila, že dodávky by mali dodržiavať rovnaké pravidlá ako ostatní vodiči. Jej komentár rezonoval s mnohými prispievateľmi, ktorí sa zhodli, že bezpečnosť detí by mala byť na prvom mieste„Tu nejde o to, že dieťa prejde 5 -10 metrov ďalej, ale o dodržiavanie predpisov lebo niektorí si myslia, že si môžu robiť čo chcú na cestách,“ píšuCelkový záver diskusie naznačuje, že rešpektovanie parkovacích predpisov je zásadné, najmä keď ide o bezpečnosť detí na ceste.

Hrozí vám pokuta

Vyhradené parkovacie miesta sú určené pre konkrétne osoby, ako sú vodiči s určitým evidenčným číslom, alebo pre ťažko zdravotne postihnuté osoby, prípadne inštitúcie a rezidentov. Ak sa rozhodnete zaparkovať na takomto mieste bez príslušného povolenia, môžete sa vystaviť riziku pokuty. V prípade, že vás pri takomto konaní prichytia, môže vám domov prísť pokuta za porušenie predpisov o parkovaní.  




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj