VIDEO + FOTO: Ihrisko v Žiari nad Hronom je dokončené. Pozrite si zábery z jeho výstavby


Športovisko v Žiari sa podarilo dokončiť

VIDEO + FOTO: Ihrisko v Žiari nad Hronom je dokončené. Pozrite si zábery z jeho výstavby
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/Mesto Žiar nad Hornom

Rekonštrukcia športového areálu pri Základnej škole na Ul. Dr. Janského v Žiari nad Hronom, ktorá začala v júni tohto roka, je úspešne dokončená. Práce prebiehali až do polovice októbra, pričom výsledkom je moderné športovisko s viacerými prvkami.

V rámci projektu bol vybudovaný nový bežecký ovál so štyrmi dráhami a umelým tartanovým povrchom, vrátane šprintérskej rovinky. Súčasťou oválu je aj športovisko s rozbežiskom a doskočiskom s pieskom, vhodné pre skok do diaľky.

V strede oválu bolo vytvorené multifunkčné ihrisko s umelým povrchom, ktoré poslúži pre hádzanárske a basketbalové zápasy. Ďalšou novinkou je workoutové ihrisko s fitness prvkami, kde si budú môcť cvičiť športovci rôznych kategórií.


Galéria: 5 fotiek

Mesto na realizáciu tejto rekonštrukcie získalo dotáciu z Fondu na podporu športu vo výške 274-tisíc eur, čo tvorí 60 % celkových nákladov. Zvyšné financie pochádzajú z mestského rozpočtu.

Cieľom obnovy bolo nahradiť pôvodný areál, ktorý už nevyhovoval súčasným technickým a bezpečnostným štandardom. V najbližšom čase bude zverejnené, či a kedy bude športovisko sprístupnené aj pre verejnosť.

To, ako prebiehali práce si môžete pozrieť v časozbernom videu, ktoré zdieľalo mesto na sociálnej sieti:






Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj