Smutné detaily tragédie v Lučenci. Ján chcel z okna skočiť už skôr, vtedy mu v tom zabránil otec


Sused opísal tragickú udalosť z Lučenca

Foto: Smutné detaily tragédie v Lučenci. Ján chcel z okna skočiť už skôr, vtedy mu v tom zabránil otec Foto: cas.sk

Detaily o tragickej samovražde 37-ročného Jána z Lučenca, ktorý skočil zo siedmeho poschodia, sú ešte smutnejšie. Incident sa stal práve v čase, keď sa v byte nachádzali kriminalisti, ktorí prišli zhromaždiť dôkazy týkajúce sa lúpeže, z ktorej bol Ján podozrivý.


Podľa informácií portálu cas.sk boli na mieste prítomní aj Jánovi rodičia, ktorí sa ho snažili zachrániť. Práve oni privolali záchranárov, ktorí následne odviezli aj Jánovu matku. Podľa informácií portálu mal Ján už pred príchodom polície samovražedné myšlienky, no vtedy mu mal v skoku zabrániť otec.


Jánov otec a brat Erik sú v Novohrade známi vo futbalových kruhoch – otec bol dlhoročným trénerom a reprezentantom Československa v malom futbale, zatiaľ čo brat Erik hrával za A-mužstvo Lučenca.  

Susedka Veronika, ktorá Jána poznala od detstva, uviedla, že predtým žili na inom sídlisku a poznala aj jeho brata. „Otvorilo sa okno, počul som krik a už som len videl, ako skáče,“ príbližil tragickú situáciu jeden zo susedov pre cas.sk. K oknu potom pribehol jeho otec.

Polícia na mieste zasahovala a prípad je predmetom vyšetrovania, ktoré vedie Úrad inšpekčnej služby Ministerstva vnútra SR. Hovorkyňa polície potvrdila, že bolo začaté trestné stíhanie pre prečin usmrtenia. 



Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj