Policajná naháňačka v Krupine: vodič naooko zastavil, potom opäť ušiel, nezastavili ho žiadne výstrahy


Šofér z Krupiny skončil v putách

Foto: Policajná naháňačka v Krupine: vodič naooko zastavil, potom opäť ušiel, nezastavili ho žiadne výstrahy Foto: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj

Policajná hliadka z Krupiny spozorovala na ceste 1/66 auto, ktorého vodič nebol pripútaný a jazdil nebezpečne zo strany na stranu. Keď sa ho policajti pokúsili zastaviť pomocou zvukového a svetelného výstražného systému, vodič síce zastavil pri krajnici, no vzápätí z miesta unikol v smere na Zvolen.

Počas prenasledovania nereagoval na opakované výzvy polície a dokonca z okna vulgárne nadával. Vodič sa pokúsil naraziť do policajného vozidla, pričom ho takmer zasiahol do spolujazdcových dverí. Ani výstraha, že policajti použijú zbraň, ho nezastavila, a pokračoval v jazde smerom na Vajsov.

Až pred jedným z domov vodič konečne zastavil a pokúsil sa ujsť pešo, no policajti voči nemu použili donucovacie prostriedky. Pre obavy, že by mohol naďalej pokračovať v protiprávnom konaní, mu nasadili putá.

Následne vodič odmietol podstúpiť dychovú skúšku aj odber krvi, po čom bol obmedzený na osobnej slobode a umiestnený do policajnej cely. Polícia vo Zvolene 64-ročného muža obvinila z prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky. Vyšetrovanie prípadu bolo ukončené v zrýchlenom konaní.



Zdroj: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj

Bratislava
Bratislava
Nitra
Nitra
Košice
Trnava
Košice
Prešov
Trenčín
Žilina
Žilina
Trnava
Trenčín
Prešov