Ihrisko na sídlisku Sásová v Banskej Bystrici nie je bezpečné. Dočká sa opráv ešte tento rok?


Ihrisko v Sásovej potrebuje opravy

Foto: Ihrisko na sídlisku Sásová v Banskej Bystrici nie je bezpečné. Dočká sa opráv ešte tento rok? Foto: Facebook

Fotografia zverejnená na sociálnej sieti medzi Bystričanmi vyvolala vášnivú diskusiu o stave ihriska na sídlisku v Banskej Bystrici. Na fotografii je vidno detské ihrisko v Sásovej, kde je oplotenie poškodené a trčia z neho nebezpečné stĺpy a drôty. Miesto, kde by sa mali deti bezstarostne hrať, sa pre ne stáva rizikom.

„Preliezky, na ktorých sme sa hrali za komunizmu, museli byť odstránené kvôli bezpečnosti. Ako je možné, že toto ihrisko je v takomto stave dlhodobo?“ pýta sa občan, ktorý uverejnil fotografiu. Mnohí obyvatelia sú znepokojení stavom ihriska, ktoré nie je len zanedbané, ale aj nebezpečné pre deti. „Trčia z toho drôty, zničené pletivo za druhou bránou. Je toto vôbec bezpečné?“ pýta sa.

S otázkami sa obrátili na poslanca

Otázky o bezpečnosti a prácach obyvatelia smerovali na poslanca Martina Majlinga. Ten reagoval na obavy a priznal, že oprava ihriska je plánovaná. „Práve toto oplotenie sa má komplet meniť, alebo teda myslím, že Záhradnícke a rekreačné služby majú plán nechať len stĺpy a natiahnuť ochrannú sieť. Niečo podobné ako je dole na ihrisku Rudohorská pri opornom múre za futbalovou bránou,“ uviedol. Zároveň však priznal, že termín opravy ešte nie je jasný: „Preverím termín, kedy by sa to malo zrealizovať, či ešte tento rok, alebo na jar.“

Opravy sa stihnú ešte túto jeseň

Táto odpoveď však nepotešila všetkých. Kvôoli nátlaku obyvateľov sa poslanec skontaktoval so zamestnancom Zaaresu ešte cez víkend. „Odpoveď teda znie, že ešte na jeseň by sa to malo urobiť, bránky sa pozvárajú. Ochranné siete sú už kúpené,“ infomroval občanov Majling. 


Diskusia pokračovala ďalšími otázkami, pričom jedna z nich sa týkala zodpovednosti v prípade úrazu. „Ak si na tom ihrisku niekto ublíži, kto bude zodpovedný?“ spýtal sa Tomáš. Poslanec Majling priznal, že v prípade úrazu by zodpovednosť nieslo mesto. Zároveň však dodal, že preverí, či je možné ihrisko aspoň dočasne označiť alebo zabezpečiť, aby sa predišlo nešťastiu.

Rodičia žiadajú nielen opravu ihriska, ale aj zabezpečenie ďalších nebezpečných prvkov. Okrem poškodeného oplotenia ich trápi aj zničená brána, ktorá je nestabilná a hrozí, že môže niekoho zraniť. 


Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj