Muž v Sásovej zaparkoval na detskom ihrisku. Chcem sa ospravedlniť všetkým deťom, zareagoval na odkaz za stieračom


Vodiča odkaz za stieračom za parkovanie pobavil

Foto: Muž v Sásovej zaparkoval na detskom ihrisku. Chcem sa ospravedlniť všetkým deťom, zareagoval na odkaz za stieračom
Galéria: 2 fotky
Foto: Facebook

Parkovanie na sídliskách v Banskej Bystrici je komplikované. Vodiči nemajú dostatok parkovacích miest a pokiaľ chcú zaparkovať neskoro večer, hľadať miesto na parkovanie je beznádejné. Jeden z vodičov zaparkoval v  mestskej časti Sásová takmer na detskom ihrisku. Ráno si našiel za stieračom odkaz, ktorý zobral s humorom. 

O svoj zážitok sa Bystričan podelil na sociálnej sieti, kde priznal, že parkoval zle, no nájsť parkovacie miesto o pol desiatej večer bolo nemožné. Vzhľadom k tomu, že parkoval neskoro večer a odchádzal skoro ráno vedel, že v noci na detskom parkovisku zavadzať nebude. Predsa len jeho spôsob parkovania niekomu ale prekážal. Ráno si totiž za stieračom našiel odkaz s popisom: „Detské ihrisko nie je parkovisko. Obrubník platí pre každého.“

Galéria: 2 fotky

Vodič však odkaz a situáciu poňal s humorom. „Chcem sa ospravedlniť všetkým deťom, že som v čase od streda 21:30 do štvrtka 06:30 zasiahol autom na detské ihrisko na Tatranskej. Je mi to ľúto, ale naozaj som to nemal kde zaparkovať na noc,“ uviedol. 

Vodič ocenil najmä odkaz, ktorý si ráno našiel pri aute. „Môj obdiv má človek, ktorý v tom čase si dal námahu a vytlačil na PC odkaz pre mňa a dal ho do Euroobalu aby nezmokol. Vážim si jeho námahu,“ napísal s humorom. 


Galéria: 2 fotky

Bol porušený zákon o cestnej premávke?

Podľa Zákona č. 8/2009 Z.z. o cestnej premávke je zakázané parkovať na miestach, ktoré nie sú určené na parkovanie, vrátane trávnikov, chodníkov (s výnimkou povoleného státia), detských ihrísk a iných verejných plôch, ktoré nemajú charakter parkoviska.

Konkrétne:

  • § 25 zákona o cestnej premávke uvádza, že vodič nesmie zastaviť a stáť na miestach, kde by to ohrozovalo bezpečnosť, alebo bránilo využívaniu verejného priestoru na určené účely (napríklad trávniky, ihriská).
  • Parkovanie na chodníku (napríklad cez obrubník) je povolené len v prípade, ak je pre chodcov ponechaná minimálna voľná šírka chodníka 1,5 metra, a to tiež iba na miestach, kde to nie je zakázané dopravným značením.

Aká by bola vaša reakcia?

Miestni obyvatelia sa na situácii pobavili rovnako ako majiteľ vozidla. Nevideli v parkovaní veľký problém vzhľadom k tomu, že vozidlo nikomu nezavadzalo. 

To, ako regoval samotný majiteľ vozidla sa presunulo aj na komentujúcich. „No myslím že všetky deti, ktoré sa v tom čase nemali kde hrať, vám už odpustili,“ napísala obyvateľka Zdenka, ktorú reakcia vodiča pobavila. 

Iný obyvatelia však s odkazom súhlasia. „Možno, že preto si tá osoba dala toľko námahy to vytlačiť a zabaliť, aby sa ku vám tá informácia jednoducho dostala. Takto sa neparkuje ani keď prídete v noci, večer, ráno, opitý alebo triezvy, proste nájdite si miesto niekde inde,“ uviedol miestny občan. 


Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov





Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy