FOTO: Na Uhlisku v Banskej Bystrici je rušno. Na čom sa tam pracuje?


FOTO: Na Uhlisku v Banskej Bystrici je rušno. Na čom sa tam pracuje?

FOTO: Na Uhlisku v Banskej Bystrici je rušno. Na čom sa tam pracuje? Foto: Facebook/Mesto Banská Bystrica

Záhradnícke a rekreačné služby sú v posledných rokoch úspešné v mnohých grantoch, vďaka ktorým môžu realizovať v Banskej Bystrici viaceré aktivity. Mesto o tom informuje na sociálnej sieti.

V spolupráci s mestom a komunitou na Uhlisku sa zapojili do programu SPP „Spoločne pre komunity“, s projektom „Ďažďovka na Uhlisku“. Vďaka získaným financiám v utorok začínali s realizáciou dažďovej záhrady na Golianovej ulici v blízkosti bytových domov.



Lokalita bola vybraná do projektu z dôvodu, že pri bytovkách dlhé roky parkovali obyvatelia neorganizovane a spôsobovali rozbahnenie trávnika. Ten nevyzeral esteticky a nedokázal efektívne absorbovať vodu, čo spôsobovalo problémy aj po slabom daždi.

Mesto na týchto miestach už v uplynulých mesiacoch osadilo zatrávňovacie panely, vďaka čomu vytvorilo tri plnohodnotné parkovacie miesta. Po realizácii dažďovej záhrady mesto vytvorí ďalších šesť parkovacích miest z druhej strany.

Vďaka projektu chcú Záhradnícke a rekreačné služby zároveň obyvateľom priblížiť, ako sa budujú dažďové záhrady a aké sú ich výhody.

Zdroj: Facebook/Mesto Banská Bystrica



Nitra
Trnava
Trenčín
Košice
Žilina
Žilina
Nitra
Trenčín
Bratislava
Prešov
Bratislava
Košice
Trnava
Prešov