Bez peňazí aj vstupeniek. Zvolenčania chceli vidieť Kabát, ale naleteli podvodníkom na tieto triky


Zvolenčania chceli vidieť Kabát, ale naleteli podvodníkom na tieto triky

Foto: Bez peňazí aj vstupeniek. Zvolenčania chceli vidieť Kabát, ale naleteli podvodníkom na tieto triky Foto: Facebook/Kabát (OFFICIAL)

V sobotu sa vo Zvolene konal jedinečný rockový večer. Na miestnom zimnom štadióne vystúpila česká skupina Kabát a sledovalo ju vypredané hľadisko. Okrem koncertu sa v meste mala konať aj autogramiáda, ktorá bola nakoniec zrušená.

„S ohledem na aktuální zdravotní stav některých členů kapely a enormní šíření respiračních chorob musíme aktuálně do odvolání zrušit naplánované autogramiády. Prioritou jsou koncerty, a toto i pro nás nepříjemné řešení by nám mělo umožnit chystané koncerty bez problémů realizovat. Děkujeme za pochopení a těšíme se na další část tohoto turné,” vyjadril sa management kapely.


Kabát aktuálne oslavuje 35. výročie vo svojej pôvodnej zostave. Pre svojich fanúšikov si pri tejto príležitosti pripravil „VEĽKÉ TURNÉ 2024 PO ČERTECH“. V rámci turné mala skupina naplánované aj zastávky v štyroch mestách na Slovensku - v Bratislave, vo Zvolene, v Poprade a v Košiciach.

Stalo sa už zvykom, že koncerty sú skvelými príležitosťami pre podvodníkov, ako môžu od dôverčivých ľudí získať peniaze. Keďže lístky sa aj na zvolenský koncert vypredali ešte pred termínom konania, oneskorenci skúšali šťastie na sociálnych sieťach či na internetových bazároch.

Zdroj: Facebook/Zvolenská Európa

Peniaze odišli, lístky neprišli

Bohužiaľ, viacerí Zvolečania namiesto skupiny Kabát videli len stratu vo svojej peňaženke alebo na bankovom účte. „Dnes má byť Kabát vo Zvolene a viacerí sme sklamaní, okradli nás. Chceli sme seriózne kúpiť lístky, poslali sme nemálo peňazí a lístky neprišli, opísala svoju zlú skúsenosť na sociálnej sieti Andrea.

Jej príspevok začali komentovať aj ďalší ľudia, ktorí sa stali obeťami podvodníkov. Opisovali rovnaký scenár ako Andrea. Našu redakciu oslovila iná Zvolenčanka. „Oklamali ma, keď som kúpila lístky cez Bazoš. Peniaze som poslala a už sa mi neozvali,“ uviedla.


Oslovili sme Krajské riaditeľstvo Policajného zboru v Banskej Bystrici. Chceli sme vedieť, koľko okradnutých ľudí sa obrátilo na políciu. Polícia vo Zvolene zatiaľ v súvislosti s týmito lístkami neeviduje žiadne oznámenie,“  uviedla hovorkyňa Petra Kováčiková.

Ako pracujú podvodníci?

Vo všeobecnosti platí, že podvodníci väčšinou predávajú lístky na podujatia, ktoré sú vypredané a záujemcovia už nemajú možnosť si ich kúpiť cez oficiálneho predajcu vstupeniek. Prvým varovným signálom môže byť výhodná cena, ktorá je podstatne nižšia ako tá pôvodná.

Podvodníci sa s vami nechcú stretnúť osobne, to znamená, že požadujú platbu na účet. Zároveň prisľúbia, že vám obratom pošlú lístky. Ak im skutočne pošlete požadovanú sumu, môžu nastať dva scenáre. Prvým je, že sa podvodník odmlčí. Druhý je ešte horší. Lístky skutočne dostanete, sú pravé, ale na koncert vás aj tak pravdepodobne nepustia.

Problém je v tom, že digitálny lístok môže podvodník predať koľkým ľuďom chce. Na podujatie sa tak dostane len ten najrýchlejší držiteľ lístka, ktorý ako prvý prejde cez turniket. Ostatných dnu nepustia, pretože lístok bol už raz použitý. Hoci sa robia opatrenia a vstupenky sa čoraz častejšie predávajú na konkrétne meno, stále to má nedostatky.

Ak sa nechcete stať obeťou podvodu, kupujte lístky od oficiálnych predajcov vstupeniek. Ak však nastane situácia, že budete odkázaní na kúpu z druhej ruky, preferujte osobné stretnutie. Alebo vyžadujte, aby s vami predajca išiel až ku turniketu a keď si budete na sto percent istí, že je lístok pravý, peniaze mu jednoducho podáte do ruky. Pre predajcu to nie je najkomfortnejšie, ale pre kupujúceho je to zaručený spôsob ako neprísť o peniaze.

 



Trnava
Bratislava
Trenčín
Bratislava
Nitra
Košice
Prešov
Trenčín
Žilina
Nitra
Žilina
Prešov
Košice
Trnava