Zvolen sa chystá na celoplošnú deratizáciu. Hláste hlodavcov a pomôžte vyčistiť mesto


Zvolen sa bude deratizovať

Foto: Zvolen sa chystá na celoplošnú deratizáciu. Hláste hlodavcov a pomôžte vyčistiť mesto Foto: freepik.com

Mesto Zvolen sa pripravuje na celoplošnú jesennú deratizáciu, ktorá sa uskutoční od 24. do 25. októbra. Vedenie Zvolena vyzýva občanov,aby nahlasovali potenciálne miesta výskytu hlodavcov.  

Občania sú vyzvaní, aby nahlásili miesta, kde zaznamenali výskyt hlodavcov, na Odbor výstavby a životného prostredia Mestského úradu Zvolen. Môžu tak urobiť prostredníctvom e-mailu na adresu bslamkova@zvolen.sk. Nahlásené miesta budú operatívne zaradené do harmonogramu deratizácie, aby sa zabezpečila maximálna účinnosť akcie.

Mesto apeluje na spoluprácu občanov pri dosahovaní čo najlepších výsledkov. Počas deratizácie je dôležité dodržiavať pokyny deratizačných pracovníkov a zvýšiť opatrnosť v dohľade nad deťmi a domácimi zvieratami. Deratizačné prostriedky, ktoré budú aplikované, obsahujú ochrannú horkastú látku, ktorá minimalizuje riziko náhodného požívania zo strany necielených organizmov.


Povinnú deratizáciu môžu vykonávať iba právnické a fyzické osoby, ktoré majú na túto činnosť oprávnenie podľa platných predpisov. Mesto Zvolen sa tak snaží zabezpečiť zdravé a bezpečné prostredie pre všetkých svojich obyvateľov.

Zmluvný partner mesta, spoločnosť BÁBOLNA BIO SLOVENSKO, s.r.o., zabezpečí tento dôležitý krok v boji proti hlodavcom. Dňa 25. októbra budú deratizované aj základné a materské školy, ktoré sú v zriaďovateľskej pôsobnosti mesta.


Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu


Košice
Nitra
Trnava
Prešov
Trenčín
Bratislava
Bratislava
Trenčín
Prešov
Nitra
Žilina
Žilina
Košice
Trnava