Čakajú zvolenskú Hypernovu lepšie časy? Nová navádzacia tabuľa spustila dohady o tom, čo sa chystá


Čo sa deje s budovou Hypernovy vo Zvolene?

Foto: Čakajú zvolenskú Hypernovu lepšie časy? Nová navádzacia tabuľa spustila dohady o tom, čo sa chystá Foto: Facebook/ZV podujatia

V posledných dňoch ožila diskusia o bývalej Hypernove vo Zvolene, kde sa objavila nová informačná tabuľa s nápisom „Nákupné stredisko“. Táto zmena upútala pozornosť miestnych obyvateľov, ktorí začali špekulovať, čo sa v týchto priestoroch plánuje.

Na sociálnych sieťach sa objavili rôzne názory. Viacerí diskutujúci opísali, že videli pracovníkov upravovať fasádu budovy, čo vzbudilo ešte viac otázok. „Videli sme tam chlapov, čo čistili stenu. Asi tam niečo ide byť,“ napísal jeden z obyvateľov.

Nahradí Hypernovu Biedronka?

Najčastejšou teóriou bolo, že by v týchto priestoroch mohol otvoriť poľský reťazec Biedronka. Tento reťazec sa začal nedávno rozširovať aj do menších miest na Slovensku. Diskutujúci však uvádzali rôzne verzie.Biedronka vraj príde do Zvolena, ale či to bude v Hypernove, to ešte nevieme,“ uviedol ďalší účastník diskusie. Niektorí spomenuli aj to, že Biedronka by mohla otvoriť predajňu v budove TPD, čo pridalo na zmätku.


Reakcie Zvolenčanov na prípadné otvorenie novej predajne boli zmiešané. Jedna strana diskusie vnímala novinku pozitívne: „Bude fajn, keď sa tam konečne niečo spraví, lebo už roky je to tam len pusté,“ napísal jeden z diskutujúcich. Iní však vyjadrili obavy a sklamanie nad tým, že by sa namiesto kultúrneho alebo iného projektu mohlo otvoriť len ďalšie potravinové stredisko. „Zvolen potrebuje niečo viac ako len ďalší obchod s potravinami,“ znel ďalší názor z diskusie.


Záver diskusie sa niesol v duchu očakávania, že prázdna budova Hypernovy konečne dostane nové využitie, nech už tam bude čokoľvek. „Hypernova už roky chátra, ak tam otvorí nový obchod, bude to len dobre pre mesto,“ uzavrel debatu jeden zo Zvolenčanov. V tejto chvíli však ostáva osud budovy stále nejasný a Zvolenčania netrpezlivo čakajú na oficiálne informácie.

Budova starej Hypernovy prechádza zmenami, Zdroj/Facebook-ZV podujatia


S otázkami, čo bude s budovou zatvorenej Hpernovy, sme sa obrátili na vedenie mesta. Nakoľko budova nepatrí do vlastníctva mesta a mesto nedisponuje s informáciou, kto je aktuálnym majiteľom budovy, nie je známe, čo sa so starou Hypernovou plánuje. Situáciu budeme sledovať a správu aktualizujeme nové informácie.



Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu


Prešov
Žilina
Košice
Košice
Žilina
Nitra
Bratislava
Trenčín
Trenčín
Trnava
Nitra
Trnava
Prešov
Bratislava