Záchranná akcia morčiatka sa vydarila. Banskobystričania ho odchytili po dvoch týždňoch trápenia sa na ulici


Bystričanom sa záchrana morčata vydarila

Foto: Záchranná akcia morčiatka sa vydarila. Banskobystričania ho odchytili po dvoch týždňoch trápenia sa na ulici Foto: freepik.com

 

 

 

Len včera sme vás informovali o záchrannej akcii, ktorá spojila obyvateľov Banskej Bystrice. Milovníci zvierat sa usilovali o odchytenie opusteného morčaťa, ktoré niekto bezohľadne vyhodil na ulicu. Po niekoľkých neúspešných pokusoch však príbeh napokon dostal šťastný koniec.

Morča sa túlalo pri ceste približne dva týždne. Obyvatelia, ktorí si ho všimli, sa snažili zvieratko zachrániť, no vystrašené sa odmietalo nechať chytiť. Bez zásahu skupiny ľudí bolo náročné vyplašeného hlodavca vylákať do bezpečia.



 

 

Na sociálnych sieťach sa medzitým spustila búrlivá diskusia a miestni sa zmobilizovali. Skupine Banskobystričanov sa napokon podarilo morča odchytiť a zabezpečiť mu nový, milujúci domov.

„Máme ho! Vyhodené morča pri Kauflande je odchytené. Ďakujem každému kto prišiel alebo chcel pomôcť akokoľvek. Spolu sme to zvládli. Teraz mu len prajte veľa zdravia, nový domov našlo u Milana,“ uviedla Lucia, hlavná aktérka záchrany. 

Záchranná akcia sa vydarila, Zdroj/Facebook, Autor/Lucia H.


Podľa dostupných informácií, našlo vyhodené morča nový domov u jedného z mužov, ktorí pomáhali pri odchyte. Vzhľadom k tomu, že bolo zvieratko vonku dva až tri týždne, čaká ho veterinárna prehliadka. Aktívne zapojení Bystričania sa úspešnému odchytu potešili. „Skvelá práca. Morčiatku prajem vela zdravia a lásky v novom domove,“ píšu. 





Zdroj: Facebook

Bratislava
Žilina
Trnava
Prešov
Trnava
Nitra
Trenčín
Košice
Nitra
Žilina
Košice
Prešov
Trenčín
Bratislava