Vyhodené morčiatko zmobilizovalo Bystričanov s dobrým srdcom. Záchranná akcia stále pokračuje


V Bystrici priebeha záchranná akcia morčaťa

Foto: Vyhodené morčiatko zmobilizovalo Bystričanov s dobrým srdcom. Záchranná akcia stále pokračuje Foto: Facebook

Obyvatelia Banskej Bystrice našli vyhodené morské prasiatko pri moste pri obchodnom dome Kaufland. Údajne sa na mieste nachádza už dva týždne. Správa o opustenom morčiatku sa rýchlo rozšírila na internete a záchranabezbranného zvieratka nie sú Bystričanom evidentne ľahostajné. 

Fotografiu strateného zvieraťa na sociálnej sieti uverejnila obyvateľka Banskej Bystrice. Záchrany sa napokon chytila desiatka milovníkov zvierat. Hľadali možné cesty ako zvieraťu pomôcť a nájsť mu nový domov. 

„Snáď sa ho podarí nájsť, rada pomôžem, zachraňujem malé zvieratá,“ napísala Bystričanka Lucia, ktorá keby nebola v práci, uteká zvieraťu pomôcť. Odchytenie malého hlodavca však nebolo jednoduché. „Prosím kto má čas prídte. Vo dvojici je veľmi tažké chytať a hladať,“ prosí o pomoc pani Lucia, ktorá sa aktívne podieľala na záchrane čiernobieleho chlpáča. Ostatní, ktorí zvieraťu pomôcť nemohli, si vážia námahu ostatných. „To je milé od Vás, že Vám nie je ľahostajné,“ píšu. 

„Keď tak pozrite, či tam aj nejaké mladé možno nemá, ak sa tam zdržiava na tom istom mieste. Držím silno palce,“ navrhujú pomoc a riešenia občania. 

Záchranná akcia pokračuje

Štvorčlenná skupina Bystričanov sa spojila, aby zviera odchytili a zachránili. Akcia však nebola úspešná, a preto žiadajú pomoc viacerých miestnych, ktorým osud morčaťa nie je ľahostajný. „Nemáme ho, musí nás byť viac, nedá sa chytiť. Bojí sa. Už je tma, v tých kríkoch nevidno nič. Boli sme tu štyria. Zajtra prídeme zas, kto chce nech sa ZAJTRA PRIDÁ O CCA 16:30!“ opísala situáciu aktívna záchrankyňa Lucia, ktorá avizovala aj ďalšiu záchrannú akciu. 

 


 

„A keby ste tam nechali nejakú krabicu s jedlom alebo také dačo do čoho by vošlo prasiatko samo?“ navrhla spôsob odchytu Adrika. Dnes by sa mala na miesto nastaviť podľa informácií záchrancov odchytová klietka, do ktorej by sa morské prasiatko dostalo a záchrana by tak mohla mať štastný koniec

 

S podobným osudom sa stretli viaceré zvieratá

V diskusii sa objavili zážitky ľudí, ktoré sa podobali tomuto aktuálnemu. Jedna z obyvateliek na rovnakom mieste pred pár rokmi našla zajaca. „Asi je to obľúbené miesto na odkladanie domácich nemiláčikov,“ doplnila. „My sme presne takto vyhodené morčiatko zachránili. Žil u nás ešte 1,5 roka,“ nadväzujú na situáciu rovnaké príbehy. 

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu


Zdroj: Facebook