V stredu ráno sa začalo rozsiahle búranie Rooseveltovej nemocnice. Čo bude nasledovať?


Začína sa búranie Rooseveltovej nemocnice

Foto: V stredu ráno sa začalo rozsiahle búranie Rooseveltovej nemocnice. Čo bude nasledovať? Foto: Facebook/FNsP F.D. Roosevelta

Fakultná nemocnica v Banskej Bystrici prechádza rozsiahlou rekonštrukciou a modernizáciou. Rooseveltova nemocnica postupne mení svoj vzhľad zvnútra aj navonok. Dnes ráno sa na jej pôde začínajú rozsiahle búracie práce. 

Ťažká technika, ktorá sa postará o to, aby nemocnica, taká ako ju poznáme, zmizla, prišla už v utorok večer. Rooseveltku čaká nová etapa, ktorej cieľom je priniesť lepšie a modernizovanejšie miesto pre lekárov aj pacientov, ktorí ju navštevujú. 

Búracie práce sa začínajú už dnes, Zdroj/Facebook-FNsP F. D. Roosevelta


Hrubá stavba by mala stáť v roku 2026

Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici podpísala zmluvu so zhotoviteľom 20. mája. Zhotoviteľom stavby je združenie nemocnice BB, Strabag PS - Siebert + Talaš, ktoré spomedzi piatich kandidátov vyhralo verejné obstarávanie už na jeseň v minulom roku. 



Súčasťou stavby je hlavná budova spolu s budovou infekčných disciplín a technických prevádzok. Na vybavenie nemocnice sa použijú najmodernejšie technológie. Viaceré procesy budú zdigitalizované a zautomatizované. Izieb pre pacientov by malo byť 771 a navrhnuté budú pre jedného až dvoch pacientov. Každá izba bude mať vlastnú sprchu a toaletu. Súčasťou výstavy bude aj parkovací dom, ktorý bude časťou areálu. 



Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu