FOTO: Uličku v Novej Bani vyfarbili. Podľa ľudí je to skvelý nápad, niektorí ho však kritizujú


FOTO: Uličku v Novej Bani vyfarbili. Prečo niektorí ľudia nápad kritizujú?

FOTO: Uličku v Novej Bani vyfarbili. Podľa ľudí je to skvelý nápad, niektorí ho však kritizujú Foto: Facebook/František W.

Na sociálnej sieti sa objavila fotografia z Novej Bane, na ktorej je zachytená tamojšia ulička. Obyvatelia si všimli, že nedávno zmenila svoj vzhľad. Niekto ju vyfarbil pestrými farbami, čo na internete vyvolalo diskusiu. Väčšina komentárov bola pozitívna, no našli sa aj opačné.

„Za tento bordel je zodpovedný kto? Prizná sa k tomu? A keď na tom niekto fatálne spadne? Kto ponesie zodpovednosť?“ pýtal sa kriticky František, ktorý je zároveň autorom fotografie. „Len či nie je pre farebnosť znížený bezpečný pohyb po schodoch, lebo sú extrémne strmé,zamýšľala sa Aneta.


Kristína mu oponovala: Toto je najkrajší bordel“, aký som kedy videla. Viac takýchto projektov.“ Margita napísala: Veď je to pekné, tvorca bol asi na dovolenke v Španielsku, Mexiku alebo možno v Afrike.“


Komentár pridala aj Veronika. Možno je dobré sa opýtať sám seba, kde v živote máte temnotu, kde nechcete pustiť farby. Ja vidím nádherné vyjadrenie tvorivosti, hravosti a farieb života. Kiežby sme ich mali naokolo aj v našich vnútrach viac. A tým nesúdim, skôr cítim súcit s tým, ako niekoho môže vyjadrenie veselosti rozhnevať.

Zdroj: Facebook/František W.

Autormi sú žiaci

Viacerí ľudia v komentároch potvrdili, že ide o prácu žiakov z gymnázia. Je to krásne. Skvelé, ako si sami skrášľujete mesto a ešte aj vytvoríte veselé dielko, ktoré spája spolupráca a spolutvorenie,“ myslí si Lucia.

Gabriela napísala, že má konečne dôvod ísť po tých schodoch „po x rokoch“ s úsmevom. „Úžasné, nádherné, nadčasové, paráda,“ dodala Soňa.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu