Dramatická záchrana života v Banskej Bystrici. Muža unášal silný prúd Hrona, skončil v nemocnici s podchladením


Muža spadol do Hrona, začal ho unášať silný prúd

Foto: Dramatická záchrana života v Banskej Bystrici. Muža unášal silný prúd Hrona, skončil v nemocnici s podchladením Foto: redakcia

Minúty hrôzy v Banskej Bystrici. Do rieky Hron spadol starší muž. Začal ho unášať silný prúd, jeho volanie o pomoc našťastie počuli okoloidúci ľudia. Ihneď začali konať a do príchodu záchranných zložiek ho držali za ruky. Informuje o tom portál noviny.sk.

Muž sa zrejme zošmykol dolu zablateným svahom. K incidentu došlo v mestskej časti Uhlisko. Aj napriek tomu, že ho svedkovia pre silný prúd nedokázali vytiahnuť z rieky, podarilo sa im ho aspoň čiastočne zachrániť. Na breh ho dostali až privolaní záchranári.

„Na miesto sme vyslali ambulanciu. Záchranári transportovali do nemocnice v Banskej Bystrici muža s podchladením,“ priblížila situáciu pre noviny.sk hovorkyňa Operačného strediska záchrannej zdravotnej služby Petra Klimešová.

Muž okrem podchladenia vyviazol bez zranení. Prúd Hronu odplavil však všetky jeho osobné veci. Medzi nimi bola aj taška s dokladmi. Po záchrannej akcii bol v takom šoku, že polícii nedokázal povedať ani svoje osobné údaje.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na kávu