Žiarčania, nevstupujte do ohradníka a nekŕmte zvieratá. Môžete ich prekŕmiť a uhynú


Foto: Žiarčania, nevstupujte do ohradníka a nekŕmte zvieratá. Môžete ich prekŕmiť a uhynú Foto: Facebook/Mesto Žiar nad Hronom

Mesto Žiar nad Hronom ešte v júni informoval o elektrickom ohradníku, ktorý bol umiestnený tak, aby oddelil Minizoo od sadu. Už vtedy vyzývali občanov, aby sa elektrického ohradníka nedotýkali, keďže je neustále pod prúdom.

„Žiaľ, nie všetci tieto výzvy rešpektovali a rešpektujú, dokonca máme informácie o tom, že tento elektrický ohradník ľudia pravidelne skratujú a vchádzajú doň, aby si nazbierali jablká či orechy,“ uviedlo mesto na sociálnej sieti.



Ohradník je už celý vylámaný a poškodený. To, že cezeň aj naďalej preliezajú ľudia, jeho stavu neprospieva. „Vyzývame preto všetkých obyvateľov, aby do ohradníka nevchádzali, či už za účelom zberu jabĺk, orechov alebo za iným účelom. Berte, prosíme, na vedomie, že vstup doň i to, že vás môže niektoré zo zvieratiek kopnúť, je na vaše vlastné nebezpečenstvo,“ uviedlo mesto.

Zdroj: Facebook/Mesto Žiar nad Hronom

Ľudia by takisto nemali kŕmiť zvieratá v parku. „Veľmi pekne prosíme všetkých návštevníkov Minizoo v Parku Štefana Moysesa – nekŕmte naše zvieratká. Je o ne dobre postarané, naši zamestnanci ich kŕmia dvakrát denne. Zvieratká môžete pohladkať, no neprospieva im ani tráva, ba vonkoncom už vôbec nie tégliky od jogurtov, žuvačky, cukríky alebo čipsy, ktoré zamestnanci Minizoo vo výbehoch pravidelne nachádzajú.“

Ak aj chcete zvieratkám priniesť ovocie alebo zeleninu, nechajte ich zavesené na plote. Ošetrovatelia si ich už nájdu a rozdelia zvieratkám tak, aby nedochádzalo k ich prekŕmeniu a úhynu.