V Lučenci sa cez víkend stretnú pohrebáci. Súčasťou bude aj súťaž v kopaní hrobov


V Lučenci sa stretnú pohrebné vozidlá. Nebude chýbať súťaž v kopaní hrobov

Foto: V Lučenci sa cez víkend stretnú pohrebáci. Súčasťou bude aj súťaž v kopaní hrobov Foto: istock.com/Ilustračné foto

Slovenská Asociácia Pohrebných a Kremačných Služieb pozýva širokú verejnosť a pohrebné služby na výstavu pohrebných vozidiel. Bude sa konať v sobotu o 11:00 so začiatkom pred Obradnou sieňou Archa v Lučenci. Odtiaľ sa o 13:00 účastníci aj návštevníci presunú do rezortu Miraj.

Akcia mala premiéru minulý rok. Okrem výstavy pohrebných áut, nových aj historických, uvidíte aj súťaž v kopaní hrobov.

O 13:00 bude slávnostné otvorenie výstavy pohrebných vozidiel. Neskôr začne súťaž v kopaní hrobov. Po jej ukončení bude nasledovať meranie a hodnotenie splnenia podmienok. Potom budú jej účastníci zase súťažiť v zahadzovaní výkopov. Naplánované sú aj slávnostné salvy. Víťazi si podľa organizátorov odnesú zaujímavé ceny.

Na podujatí nebudú chýbať ani vystavovatelia produktov a služieb v oblasti pohrebníctva. Návštevníkom budú k dispozícii aj stánky s občerstvením. Taktiež bude pristavený pohrebný voz so záprahom.  Ukončenie zrazu by malo nastať približne o 18:00. Po ňom sa večer uskutoční country bál.



Trenčín
Bratislava
Košice
Žilina
Trnava
Prešov
Prešov
Nitra
Trenčín
Trnava
Bratislava
Košice
Žilina
Nitra