Zvolenčanka bola svedkom týrania psa. Prečo ste nezasiahli?, pýtajú sa ľudia


Foto: Zvolenčanka bola svedkom týrania psa. Prečo ste nezasiahli?, pýtajú sa ľudia Foto: istock.com/Ilustračné foto

Zvolenčanka sa na sociálnej sieti podelila s nepríjemným zážitkom, ktorého bola svedkom. Mal sa odohrať vo štvrtok: „Dnes som bola svedkom situácie, z ktorej mrazí. Pred Tescom bola pani s dvoma malými deťmi a malým čiernym šteniatkom. Pravdepodobne boli rómskej národnosti a ona úplne v pohode nechala svoje deti to šteňa týrať. Nechápem, ako niekto toto svojmu dieťaťu môže dovoliť,“ opísala Aneta.

„Malý ho naťahoval ako mača a ešte mu aj spadol z rúk rovno na hlavu. Zasiahnuť som nezasiahla, lebo som sa pani bála a bola som sama bez manžela. Ale mala som jej strašnú chuť niečo povedať. Keby som mala pri sebe muža, tak ten by jej sám povedal,“ priblížila Zvolenčanka.


Ako dodala, psa jej bolo veľmi ľúto, lebo to nie je hračka pre deti, ale živý tvor. „Mali ste im radšej kúpiť plyšovú hračku a nie živého tvora, majte rozum,“ podotkla.

Ostrá diskusia

Príspevok rozvíril veľkú diskusiu, do ktorej sa zapojili desiatky ľudí. „Ja by som ticho nebola. Dá sa aj slušne napomenúť, že takto sa so zvieratami nerobí.Toto nerobia len Rómovia, že si kúpia šteniatko ako hračku. Keď vyrastie, buď ich omrzí alebo pohryzie dieťa… Príspevok má nulovú hodnotu, tieto internetové výkriky o pomoci sú mi smiešne. Budem sa prizerať, napíšem na internet a budem čakať, že niekto tomu šteniatku pomôže. Zbytočné hádky pod vašim príspevkom, nič viac, napísala kriticky Katarína.


Pridal sa aj Pavol: Pri všetkej úcte a zdvorilosti, ale tento príspevok je absolútne bezpredmetný. Ak opäť budete svedkom týrania zvierat, je potrebné zavolať mestskú políciu, ale je mi čudné, že to treba vysvetľovať dospelej osobe.

Ku kritike sa opätovne vyjadrila autorka príspevku. Ja len dúfam, že dotyčná bude vidieť tento príspevok, o to sa mi jedná, a zmení svoj postoj k veci,“ uviedla Aneta.

Nemali ste sa báť. Pokiaľ ma nakopne adrenalín, ja idem ako blázon. Mali ste začať húkať na plné ústa ako len vládzete. Mali ste spraviť riadny cirkus a povedať ľuďom, aby zavolali políciu za týranie zvierat,“ komentovala Simona.

Marek Peška, hlavný inšpektor Mestskej polície Zvolen, našej redakcii v inej súvislosti potvrdil, že sa preveruje každý podnet. Mestská polícia vo všeobecnosti prosí občanov, aby v prípade potreby okamžite zavolali na tiesňovú linku 159. Na miesto dokáže prísť do niekoľkých minút a podľa vážnosti aj zakročiť. Takisto sa v podobných prípadoch môžete obrátiť priamo na políciu na čísle 158.