FOTO: Nemocnica v Bystrici nemá o profesionálny personál núdzu. Bystričania ďakujú svojim lekárom


Bystričania vyzdvihujú prístup lekárov z miestnej nemocnice

FOTO: Nemocnica v Bystrici nemá o profesionálny personál núdzu. Bystričania ďakujú svojim lekárom
Galéria: 5 fotiek
Foto: Facebook/Fakultná nemocnica s poliklinikou F.D. Roosevelta Banská Bystrica

Začiatok októbra sa viaže k Medzinárodnému dňu lekárov. Pripomenula si ho aj Fakultná nemocnica s poliklinikou F. D. Roosevelta v Banskej Bystrici.

„Lekári sú tí, ktorí stoja pri nás v tých najťažších a najbolestivejších chvíľach, bojujú za naše zdravie a dávajú nám nádej na lepšiu budúcnosť. Práca lekára si vyžaduje roky vzdelávania a praxe, oddanosť medicíne, ale aj mnoho obety,“ vyzdvihla na sociálnom médiu oddanú prácu svojich pracovníčok a pracovníkov.

Viacero obyvateľov Banskej Bystrice a jej okolia sa podelilo aj so svojou pozitívnou skúsenosťou. Najviac chvály si vyslúžilo gynekologické oddelenie.

„Rodila som u vás, v bystrickej nemocnici, v auguste 2024 a obrovská spokojnosť. Aj na pôrodnej sále, ale aj na neonatologickom oddelení. Pozdravujem pani doktorku Barboríkovú, ktorá ma odrodila, a pani pôrodné asistentky - Dávidová, Ondriová a tak isto aj neonatologické oddelenie,“ vyzdvihuje profesionálny prístup zdravotníkov na gynekologickom a neonatologickom oddelení pani Laura.


„Pán doktor Boris Hudec, teraz už primár, výborný gynekológ. Pomohol mi porodiť vytúženého synčeka. Hematologička Anna Vallová je tiež skvelá doktorka. V Bystrici sú všetci skvelí všetci,“ pridáva sa k nej ďalšia spokojná pacientka.

Pochvalu dostal aj personál na pľúcnom, onkologickom a nefrologickom oddelení. Ako tvrdí pani Veronika, práve na oddelení nefrológie jej otcovi vyriešili problém, ktorý ho trápil niekoľko rokov. Osobitne ďakuje pánovi lekárovi Šváčovi a pani sestričke Figovej, ktorým sa mu podarilo po 10 rokoch „spojazdniť“ katetér na peritoneálnu dialýzu. Zároveň dodáva, že niekoľko takýchto šikovných profesionálov by sa im zišlo aj v Nitrianskom kraji, konkrétne v okrese Topoľčany.

O svoj príbeh sa podelila aj pani Dominika. „Pozdravujem dvoch pánov doktorov - Galandu a Kňazovického, ktorí mi tesne po narodení zachránili život operáciou rázštepu chrbtice a zavedením VP-shuntu do hlavy, keďže som mala pridružený aj hydrocefalus. K tomu som prežila aj detskú mozgovú obrnu a epilepsiu so záchvatmi. Napriek tomu idem cez všetky svoje prekážky a ďakujem, že zdravotníctvo malo a má takých doktorov, ako sú práve mnou dvaja menovaní,“ spomína na svoju ťažkú skúsenosť a lekárov, ktorí pri nej stáli od narodenia.

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov




Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj