Futbalisti z Osrblia sa pokúsia o zázrak. Podarí sa im vyradiť v pohári MŠK Žilina?


Futbalisti z Osrblia sa pokúsia o zázrak. Podarí sa im vyradiť MŠK Žilina?

Foto: Futbalisti z Osrblia sa pokúsia o zázrak. Podarí sa im vyradiť v pohári MŠK Žilina? Foto: Facebook/MŠK Žilina

Žreb 4. kola Slovenského pohára rozhodol, že o postup do osemfinále Slovnaft Cupu proti sebe zabojujú kluby TJ Partizán Osrblie a MŠK Žilina. Niekoľkonásobný majster zo severu Slovenska o tom informoval na svojom webe.

Obec Osbrlie patrí do okresu Brezno. Miestny tím hral ešte v sezóne 2021/22 okresnú súťaž. Cez šiestu ligu sa dostal do piatej a dnes je účastníkom najvyššej regionálnej súťaže – IV. ligy Stred. V aktuálnom ročníku pohára postupne vyradilo Jelšavu, Rimavskú Sobotu a naposledy aj Príbelce v prestrelke 5:3.

„Čaká nás tak ďalší zaujímavý a ambiciózny celok, v ktorého kádri sú aj bývalí ligisti. K tomu zároveň aj krásna lokalita, ktorá bola preslávená najmä vďaka centru slovenského biatlonu, ktoré hostilo viaceré medzinárodné podujatia,“ napísal žilinský klub.


Proti sebe sa tak stretnú dva kluby vyznávajúce predovšetkým žltú farbu. Žilinčania s Osrblím majú totiž takmer identické klubové farby. „Aj do tretice tak pohárový duel tohtosezónnej edície odohráme pravdepodobne v zelených dresoch. Veríme, že aj do tretice nám prinesú želaný postup,“ dodala Žilina na webe.

Pohárové stretnutie sa odohrá v stredu 16. októbra o 15:00 hod. na futbalovom štadióne v Osrblí.


Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj