FOTO: Zaparkoval tak, ako nikto iný. Pri Rooseveltovej nemocnici to vodič vzal po svojom, miestni sa zabávajú


FOTO: Zaparkoval tak, ako nikto iný. Pri Rooseveltovej nemocnici to vodič vzal po svojom, miestni sa zabávajú Foto: Facebook

Na novom parkovisku pri Rooseveltovej nemocnici v Banskej Bystrici sa objavil vodič, ktorý zaparkoval auto úplne mimo vyznačených čiar. Tento netradičný manéver okamžite vzbudil pozornosť a vyvolal vlnu reakcií občanov mesta.

Príspevok s komentárom Petra: „Ešte trochu schudnem a vmestím sa do chlievika aj takto…” zaujal viacerých ľudí. Katarína s humorom dodala, že takto zaparkované vozidlo jej príde milé. 

Matúš mal vlastnú teóriu. „To je pred Roosweltkou? To je podľa mňa nejaká sestrička, čo zastavila ráno pred šiestou, tak ako bola roky zvyknutá, kým nenakreslili čiary po novom,” uviedol. „Alebo tam stojí ešte stále aj potom, ako namalovali čiary,” začartoval ďalší z Banskobystričanov.

Netradičné parkovanie pri Rooseveltovej nemocnici, Zdroj/Facebook


Niektorí si z netradičného parkovania robili žarty. Honza navrhol: „Ja by som tam zaparkoval dve autá normálne na tie voľné miesta a bolo by veselo.” Obyvatelia si uťahovali, či nejde náhodou o pacienta z očného alebo z oddelenia psychiatrie.

Bystričan komentoval situáciu ako „progresívne parkovanie”, ale Viktor to videl inak: „No neviem, či nie dáko dezolátsky skôr.”


Reakcie na toto parkovanie sa líšili, no väčšina prispievateľov situáciu zobrala s humorom. Ľubo ju zhrnul jednoducho: „Tak toto je iný level”, zatiaľ čo iní dodali, že ide o nový revolučný spôsob parkovania. 

 Ľubomír, ktorý predpokladá, že ide o ženu vodičku, poznamenal: „Nájde sa nejaký dobrák, ktorý zaparkuje za ňou, a zostanú jej už len oči pre plač.”

Zatiaľ čo neobvyklé parkovanie vyvolalo vlnu zábavy, je jasné, že vodiči by si mali dávať pozor, aby svojimi manévrami nekomplikovali situáciu ostatným.


Vodičovi môže hroziť pokuta

Podľa zákona o cestnej premávke (zákon č. 8/2009 Z. z.) a všeobecných dopravných predpisov je Vodič pri zastavení a státí povinný prednostne použiť parkovisko tak, aby neobmedzoval ostatných účastníkov cestnej premávky. Pri zastavení a státí vodič je povinný čo najlepšie využiť parkovacie miesto a nesmie znemožniť ostatným vodičom vyjdenie z parkovacieho miesta. Rovnako nesmie zastaviť a stáť na mieste, kde by znemožnil vjazd a výjazd vozidiel. Ak sú na parkovisku vyznačené parkovacie miesta, vodič smie stáť len na nich. “

Vodičovi, ktorý zaparkuje vozidlo inak ako je uvedené a obmedzuje tým iných vodičov, hrozí mu pokuta podľa konkretnej situácie a miestnych predpisov.