FOTO: Nové parkovisko v Banskej Bystrici ešte nedokončili, ale už sú s ním problémy, sťažujú sa vodiči


FOTO: Nové parkovisko v Banskej Bystrici ešte nedokončili, ale už sú s ním problémy, sťažujú sa vodiči
Galéria: 4 fotky
Foto: Facebook/Podlavice - Skubín

V banskobystrickej mestskej časti Skubín vybudovali pri obchode s potravinami nové parkovacie miesta. Na sociálnej sieti sa však objavili sťažnosti na ich kvalitu.

„Dnes som vyskúšal zaparkovať pri Jednote na novovybudovaných parkovacích miestach, ktoré zrejme stále nie sú dokončené. Musím skonštatovať, že podľa mňa sú veľmi ťažko použiteľné. Obrubníky obmedzujú vstup na parkovacie miesto až do polovice svojej dĺžky. Sú vysoké a priestor na zaparkovanie je len o cca 10 centimetrov od kolies vozidla. V smere od Skubína možno použiteľné, ale v opačnom smere iba prechodom cez protismer. Rovnako výjazd jedine cez dva pruhy,“ myslí si jeden z Banskobystričanov.


Pri bližšom pohľade na obrubníky si všimol, že aj pokusy ďalších vodičov zaparkovať dopadli zle. Svedčia o tom stopy po pneumatikách, diskoch či tlmičoch.


„Niekomu sa podarilo dokonca zavesiť nápravu cez obrubník, keďže priestor pre stromy je hlboký približne 40 centimetrov. Neviem, čo bránilo projektantovi v návrhu ozajstného parkoviska, ale toto je nepoužiteľné.  Tých pár stromov by sa hravo dalo presadiť alebo nanovo zasadiť hlbšie k predajni a bolo by kde normálne zaparkovať. Prípadne nakloniť parkovacie miesta v smere do Skubína,“ dodal Banskobystričan.

Niekto súhlasí, niekto nie

Celé zle. Keby boli aspoň tie stromy pekné, ale sú choré a nepekné, komentovala príspevok Ľudmila.A ešte chcú za to aj platiť. Po rukách im dať je málo. Fušerina, kriticky napísal Ľubomír. Adela doplnila, že ak podľa jej slov vyberáte kočík, neprejdete, len po ceste.

Ondrej však napísal, že podľa neho sú nové parkovacie miesta v poriadku. „Parkuje sa úplne normálne, a to chodím do Jednoty skoro každý deň. Som len zvedavý, kedy konečne dajú zákaz parkovať autám okolo potravín, keďže tam nie je oficiálne ani príjazdová cesta spravená,“ pridal sa Martin.

Naša redakcia v tejto súvislosti oslovila mesto Banská Bystrica. Článok budeme aktualizovať.