Doprava pred Bystricou kolabuje. Kadiaľ sa vydať, ak chcete obísť hodinové zápchy?


Doprava pred Banskou Bystricou kolabuje

Foto: Doprava pred Bystricou kolabuje. Kadiaľ sa vydať, ak chcete obísť hodinové zápchy? Foto: Facebook/Polícia SR - Banskobystrický kraj

Most v Banskej Bystrici nad cestou R1 bol odstavený a čaká ho búranie. Spolu s ním kvôli bezpečnosti bola uzatvorená aj vstupná trasa R1 do mesta. Doprava kvôli tomu kolabuje už prvý deň od uzavretia mosta. Pripravte sa na hodinové zdržania. 

Podľa dostupných dopravných informácií vodiči hlásia od rána hodinové zdržania na úseku do Banskej Bystrice cez starú cestu od Zvolena cez Sliač. 

Rýchlejšie prejdete cez Mičinú

Podľa dopravnej aplikácie Waze.com by sa mali vodiči mieriaci cez Sliač pripraviť na dopravu riadenú políciou i rozsiahle kolóny. Zo Zvolena do Banskej Bystrice je vozovka rozsiahle zablokovaná najmä v úseku pri obci Rakytovce.

Pri zisťovaní ideálnej trasy nás aplikácia naviedla na obchádzku zo Zvolena cez Zolnú, Hornú a Dolnú Mičinú. Touto trasou sa do Banskej Bystrice dostanete za 42 minút. Po starej ceste, po ktorej sa bežne dostanete do Banskej Bystrice za 15 až 20 minút, sa čas predĺžil na takmer hodinu. 

Doprava na ceste do Banskej Bystrice je v kritickom stave, Zdroj/waze.com



V smere z Bratislavy Banskú Bystricu obíďte, radí polícia

Polícia SR - Banskobystrický kraj informuje o zdržaniach, ktoré sú na trase v smere na Banskú Bystricu. Polícia uviedla, že od rána sú na cestách rozsiahle policajné hliadky. „V priebehu 24 hodín sa na križovatkách v okolí Banskej Bystrice vystrieda v troch zmenách viac ako 100 policajtov,“ uvádza polícia.

Vodičom, ktorí smerujú po ceste R1 z Bratislavy cez Banskú Bystricu, je odporúčané, aby použili trasu v smere na Martin. Stačí použiť výjazd na Kremnicu/Kremnické Bane. 



Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Zdroj: waze, zelenavlna.sk

Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj