Keby bol mladší, letí aj s bicyklom. Incident motorkárov a cyklistu v Hriňovej sprevádzali vulgarizmy


Foto: Keby bol mladší, letí aj s bicyklom. Incident motorkárov a cyklistu v Hriňovej sprevádzali vulgarizmy Foto: iStock/Ilustračné foto

V motorkárskej faceboovej skupine sa objavil príspevok od Ľubice, ktorý zaujal množstvo ľudí. Opisuje v ňom incident so starším cyklistom, ktorý sa udial v Hriňovej.

„Dnes (vo štvrtok) sa mi stala dosť zaujímavá vec. V Hriňovej sme na motorkách odbočovali na parkovisko pri zmrzline. Priateľ šiel prvý, ja za ním. Zrazu zozadu rana, mne už padala motorka, ledva som ju udržala. Pozriem za seba a taký asi 70-ročný cyklista do mňa narazil a začal mi vulgárne nadávať,“ priblížila Ľubica.


Žena sa ho opýtala, či je v poriadku. „On mi však stále vulgárne nadával, že čo som nešla rýchlejšie na to parkovisko. Vravím: „Čo som mala priateľa potlačiť?“ A on len svoje, že tam mám dosť miesta, ale vedľa stálo auto. On si myslel, že s 200-kilovou motorkou sa pohnem z miesta a zaradím tak rýchlo ako na bicykli,“ opísala Ľubica.

Potom sa incident začal vyostrovať, lebo sa doň zapojil aj jej priateľ.Potom už priateľ zdvihol trošku hlas na neho, nech sa upokojí, či nepozná pravidlá cestnej premávky a či mu nič nehovorí bezpečnostný odstup. Cyklista sa ohradzoval, že sme nejakí veľmi múdri. Keby to bol mladý fagan, tak zrejme zaletí aj s tým bicyklom. Keby sa takto správal, ale z úcty sme sa s ním ďalej nebavili. Povedala som mu, že mi je ľúto, čo sa stalo, ale ja som fakt chybu nespravila, dodala žena.


Komentáre motorkárov

Pod príspevkom sa v priebehu niekoľkých hodín nazbierala viac než stovka komentárov. Ja mám úctu k starým ľuďom, ale keď sa niekto správa takto, tak úcta ide bokom a je mi jedno, či je starý alebo mladý,“ uviedol Tomáš.

Bol by som zvedavý, ako by sa pán tváril, keby niečo na motorke poškodil. A z vlastnej skúsenosti viem, že s každým sa slušne jednať nedá, komentoval Jozef. Starí nemajú úctu k mladým a mladí majú mať úctu k starším? To mi nejako nevychádza. Úctu si zaslúži pokorný a slušný človek a nie kadejaký agresívny hulvát, myslí si Juraj.

K incidentu sa vyjadril aj Zdeněk  z Českej republiky: A večer pôjde do nemocnice, že je zranený a teba bude naháňať polícia, že ste ju nevolali a nenahlásili dopravnú nehodu.Teda takto by to asi prebehlo v Čechách.“

Ľudovít by okamžite zavolal políciu, ktorá by cyklistu podrobila dychovej skúške. Ja by som mu povedala, že mi doškriabal motorku, že chcem kompenzáciu. A ak nie, volám policajtov, že ako by sa správal,“ poradila Dominika. „Úplne základné pravidlo - keď do vás narazia zozadu, sú automaticky na vine,“ dodal Michal.