Sídlisko na Fončorde pokračuje so zveľaďovaním spoločných priestorov v piatok. Zapojíte sa do pomoci?


Foto: Sídlisko na Fončorde pokračuje so zveľaďovaním spoločných priestorov v piatok. Zapojíte sa do pomoci? Foto: Facebook/Diana Javorčíková

Obyvatelia mesta v mestskej časti Fončorda nedávno zapracovali na novej lavičke s rohožami, ktorú umiestnili k detskému ihrisku. So zveľaďovaním spoločného priestranstva nekončia a ďalšia brigáda ich čaká už tento piatok. 

Jednu brigádu už majú za sebou

 

 

 


Koncom augusta prebehla dôležitá fáza obnovy ihriska pred Spojovou 10 v Banskej Bystrici. Skupina občanov vyrovnala terén, osadila ochranné rohože a zmontovala novú lavicu, ktorá teraz krášli a spríjemňuje pobyt na tomto obľúbenom mieste.

Projekt, ktorý je podporený nadáciou O2, má za cieľ zvýšiť rekreačné možnosti v tejto oblasti. Zahŕňa aj výsadbu nových stromov, ktoré pridajú na zelenej ploche a zlepšia celkovú atraktivitu ihriska.


Jedna z obyvateliek, Veronika, pripomenula, že kedysi bolo bežné, aby ľudia priložili ruku k dielu. Spomenula, ako jej rodičia pomáhali natierať ihrisko, a ocenila každú iniciatívu jednotlivcov, ktorá prispieva k rozvoju komunity. Ihrisko je podľa nej krásne a často ho navštevujú deti z okolia aj zo škôlky. Jediné, čo chýba, je dostatok zelene, čo sa však čoskoro plánuje zmeniť.

Obnova ihriska však ešte nekončí. V septembri je naplánované osadenie ďalšej lavice a usporiadanie verejného workshopu, kde sa spolu so susedmi vyberú vhodné dreviny na výsadbu. 

Plány pokračujú, môžete sa pripojiť

Práce na ihrisku vo vnútrobloku Spojovej budú pokračovať už tento piatok 20. septebra. Podľa slov Diany Javorčíkovej, poslankyne mesta, sa bude osádzať ďalšia nová lavica. Starý schátraný set na sedenie sa rozoberie a postaví sa nový. Poslankyňa tentokrát pozýva aj miestnych občanov, ktorí by sa do brigády chceli zapojiť. Stretnutie sa začne o 16:30 hod. pri paneláku na Spojovej 10. „Bude aj občerstvenie aj všetko náradie donesieme. Tak len príďte. Ak nie robiť, tak aspoň sa len porozprávať,“ dodáva Javorčíková na záver.



Prečítajte si viac:



Zdroj: Facebook