×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

VIDEO: Kedy sa otvorí obľúbená plaváreň v Banskej Bystrici? Počas leta prešla významnou rekonštrukciou


Foto: VIDEO: Kedy sa otvorí obľúbená plaváreň v Banskej Bystrici? Počas leta prešla významnou rekonštrukciou Foto: banskabystrica.sk

Mestská plaváreň Štiavničky v Banskej Bystrici je medzi obyvateľmi veľmi obľúbená, denne bazén navštívia stovky návštevníkov. V  tomto čase mala byť plaváreň po letnej odstávke už otvorená. Počas rekonštrukcií však došlo ku komplikáciám. Kedy môžeme teda očakávať sprístupnenie plavárne?

Odklon od pôvodného plánu

Okrem toho, že je plaváreň kvôli sanite zatvorená každý prvý pondelok v mesiaci, Banskobystričania sa museli s plavárňou rozlúčiť počas niekoľkých mesiacov. Svoje brány plaváreň Štiavničky zatvorila už krátko pred letom, no otvorenie je stále nedohľadne. 

Pôvodným plánom letných rekonštrukcií bolo skvalitnenie priestorov plavárne, pravidelná údržba, ale aj obnova sociálnych zariadení. Metská obchodná spoločnosť MBB a. s., ktorá údržbu zabezpečovala, počas júla narazila na výrazný problém, ktorý práce predĺžil. Zhotoviteľ narazil na vážny havarijný stav podláh, stien a stropu. Kvôli ich nevyhovujúcemu stavu, bolo potrebné zakročiť mimo plánovaných opráv. 


Priebeh rekonštrukcií si môžete pozrieť na videu nižšie. 


Turnikety sa začnú točiť v novembri

Podľa dostupných infomrácií bude plaváreň verejnosti opäť sprístupnená už v novembri tohto roka. Do uvedeného času zhotoviteľ dokončí rekonštrukciu a finálne úpravy, aby boli priestory aj sociálne zariadenia na plavárni vhodné na užívanie návštevníkmi. 



Prečítajte si viac: