Nové parkovacie miesta a bezpečnejšia doprava. Banská Štiavnica začína rekonštrukciu Ulice 1. mája


Rekonštrukcia Ulice 1. mája prinesie nové chodníky a parkovacie miesta

Foto: Nové parkovacie miesta a bezpečnejšia doprava. Banská Štiavnica začína rekonštrukciu Ulice 1. mája Foto: Facebook/Mesto Banská Štiavnica

Od 17. septembra sa Banská Štiavnica púšťa do veľkej rekonštrukcie na Ulici 1. mája, ktorá má výrazne zlepšiť infraštruktúru a podmienky pre miestnych obyvateľov aj návštevníkov. Rekonštrukcia prinesie zmenu organizácie dopravy, úpravu parkovacích miest, ako aj vytvorenie nových chodníkov a asfaltových plôch. Cieľom je zlepšiť bezpečnosť a plynulosť dopravy v okolí materskej školy a ďalších priľahlých oblastí, informuje mesto.

Jedným z kľúčových prvkov projektu je rozšírenie parkovacích kapacít v rámci nových asfaltových plôch. Na zelenej ploche pri bývalej kotolni vzniknú nové spevnené miesta na parkovanie, čo výrazne uľahčí situáciu vodičom v tejto frekventovanej časti mesta. Zároveň sa vytvorí nový chodník zo zámkovej dlažby, ktorý povedie po pravej strane ulice od novinového stánku až po hornú budovu materskej školy. Táto úprava prispeje k zvýšeniu bezpečnosti chodcov, najmä detí. 

Súčasťou prác bude aj oprava a rozšírenie miestnej asfaltovej cesty medzi dolnou a hornou budovou materskej školy. Cieľom je zlepšiť celkovú kvalitu vozovky, ktorá už dlhší čas potrebuje modernizáciu. V rámci projektu sa vymení aj dopravné značenie, aby sa zlepšila orientácia a bezpečnosť na ceste.

Počas realizácie rekonštrukčných prác dôjde k dočasnému obmedzeniu dopravy a parkovania v okolí, preto by na to vodiči mali myslieť pri plánovaní svojej trasy. Práce budú prebiehať etapovite, s plánovaným ukončením do 30. novembra

Prispejte nám na kávu

Nech sme bdelí a dokážeme prinášať nezávislé spravodajstvo aj o polnoci.

Prispieť na nezávislé správy z regiónov


Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj