×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Smrteľná zrážka hasičov nie je stále vyriešená. Obžalovaný sa postavil pred súd vo Zvolene, vinu popiera


Foto: Smrteľná zrážka hasičov nie je stále vyriešená. Obžalovaný sa postavil pred súd vo Zvolene, vinu popiera Foto: Google Street View

Podnikateľ, ktorý podľa obžaloby zavinil smrteľnú dopravnú nehodu pri obci Sása (okres Zvolen), sa opäť postavil pred zvolenský súd. K tragédii došlo v lete 2022. Počas nej boli zrazení dvaja profesionálni hasiči na bicykloch. Zraneniam podľahli. Informuje o tom portál noviny.sk.

Výlet po cyklotrase zo Zaježovej sa hasičom Jurajovi a Michalovi stal osudným. Chceli si tak spríjemniť voľno počas výcviku na Lešti. Išli po pravej strane cesty, keď sa náhle podľa výpovedí svedka na nich vyrútilo auto. Ten videl aj asi z 30 metrovej vzdialenosti silný náraz.

„Myslím, že týmto výsluchom je čiastočne vyvrátené tvrdenie obhajoby o spôsobe cyklistov,“ uviedol právny zástupca príbuzných obetí Ivan javor.

Pojednávaní sa pravidelne zúčastňujú ich rodinní príslušníci. So stratou sa nevedia zmieriť. „Kto to nezažil, nevie, čo je stratiť blízkeho človeka a ešte k tomu dieťa,“ povedala Jurajova mama.

Obžalovaný stojí na svojej nevine. Tvrdí, že hasiči sa pred ním objavili náhle. „Ja som v podstate tam bol jediný, čo to videl a zažil, nebudem sa k tomu teraz vyjadrovať, nechcem ovplyvňovať ani poburovať ľudí,“ tvrdí obžalovaný muž.


Za usmrtenie a porušenie dopravných predpisov čelí obžalobe. Hrozí mu tak trest odňatia slobody od štyroch až do 10 rokov.




Prečítajte si viac: