Dodávka v Poltári zrazila 8-ročného chlapca, vrtuľník ho viezol do nemocnice. Obyvatelia obviňujú rodičov


Dodávka v Poltári zrazila chlapca

Foto: Dodávka v Poltári zrazila 8-ročného chlapca, vrtuľník ho viezol do nemocnice. Obyvatelia obviňujú rodičov Foto: Facebook/Mesto Poltár

V obci Poltár na Fučíkovej ulici  v stredu v podvečerných hodinách dodávka zrazila 8-ročného chlapca, ktorý sa mal v danom čase voziť na detskej kolobežke. Pri náraze dieťa utrpelo zranenia, do nemocnice ho previezol vrtuľník. O nehode informovalo mesto Poltár na sociálnej sieti.

Miestna obyvateľka uviedla, že chlapec narazil do boku auta a odhodilo ho až pod kufor stojaceho auta. Podľa dostupných informácií bol chlapec na mieste bez dozoru dospelej osoby.  

Kde nastala chyba?

Pod príspevkom sa strhla diskusia miestnych občanov. Dúfajú, že sa chlapec čo najskôr zo zrenení vylieči. „Chlapčekovi skoré uzdravenie prajem,“ píšu. Tvrdia však, že chlapec na ceste nemal čo robiť. Aj keď podľa slov občanov šiel šofér pomaly, dieťa nemalo zostať bez dozoru. 

Občania Poltára z nehody vinia rodičov, školu i výchovu. „Zanedbávanie maloletého dieťaťa. Ja mám deti vo veku 9,6,5 no niekedy by som ich nepustila von samých, ešte ktomu kde je blízko cesta,“ vyjadrila sa Nikola. Elena sa domnieva, že sa chlaepc mohol na bicykli spustiť z blízkeho kopca. „Nemal tam čo robiť načo máme ihriská. Skoré uzdravenie a nech si z toho zoberie ponaučenie,“ dodala. 




Zdroj: Facebook/Mesto Poltár