×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Sobota v Bystrici bude sladká. Mieria sem včelári z celého Slovenska


Foto: Sobota v Bystrici bude sladká. Mieria sem včelári z celého Slovenska
Galéria: 6 fotiek
Foto: Facebook/Mesto Banská Bystrica

V sobotu 14. septembra sa Banská Bystrica stane hlavným mestom včelárstva. V areáli Strednej odbornej školy Pod Bánošom sa uskutoční už 15. ročník Celonárodnej včelárskej výstavy, na ktorej sa stretnú včelári z celého Slovenska. Slovenský zväz včelárov a Stredná odborná škola Pod Bánošom spojili svoje sily a pripravili bohatý program plný zaujímavých aktivít pre odborníkov aj širokú verejnosť.

Návštevníci sa môžu tešiť nielen na ukážky včelárskej techniky, ale aj na stánky s medovými výrobkami, diskusie so skúsenými včelármi a ochutnávky rôznych druhov medu. Výstava ponúkne priestor aj pre prezentáciu najnovších trendov v oblasti včelárstva a ochrany prírody. Milovníci medu si určite prídu na svoje! 

Jednou z hlavných udalostí výstavy bude slávnostné ukončenie štúdia absolventov v odbore včelár/včelárka, informuje mesto. Títo mladí odborníci budú mať príležitosť osláviť úspešné zakončenie svojho vzdelania priamo pred očami verejnosti a v spoločnosti svojich kolegov. 

Podujatie, ideálne pre všetkých priaznivcov včelárstva či pre tých, ktorí sa chcú o tomto prínosnom remesle dozvedieť viac, podporí budúcich včelárov. Tí budú svojou prácou chrániť jeden z najdôležitejších ekosystémových článkov.

Zdroj: Facebook/Mesto Banská Bystrica



Prečítajte si viac: