FOTO: Cesty v Bystrici prechádzajú rekonštrukciou. Na ktorých sídliskách sa potešia novej vozovke?


V Banskej Bystrici opravujú cesty

FOTO: Cesty v Bystrici prechádzajú rekonštrukciou. Na ktorých sídliskách sa potešia novej vozovke? Foto: Facebook/Jan Nosko

Mesto Banská Bystrica pokračuje v rozsiahlej obnove mestských komunikácií, pričom sa zameriava na viacero mestských častí. Aktuálne prebiehajú práce na Uhlisku na obnove Družstevnej ulice. Rovnako sa začínajú aj práce na úsekoch v Sásovej.

Zlegalizuje sa parkovanie pri ceste

V mestskej časti Uhlisko sa pozornosť upriamila na obnovu Družstevnej ulice. Na opravu vozovky bolo vyčlenených približne 50 000 eur z mestského rozpočtu. Práce zahŕňajú komplexnú obnovu povrchu cesty, výmenu starých obrubníkov a úpravy bezbariérových vstupov k bytovým domom.

„V súčasnosti parkujú motoristi na obojsmernej ceste na Družstevnej ulici nelegálne a v rozpore s dopravnými predpismi. Vďaka rekonštrukcii, novému dopravnému značeniu a realizácii tzv. výhybne určenej pre vyhýbanie sa automobilov tieto miesta legalizujeme,“ vysvetlil primátor Ján Nosko na sociálnej sieti. 

Vyzval obyvateľov k trpezlivosti a rešpektovaniu prenosného dopravného značenia počas prebiehajúcich prác: „Verím, že počasie nám bude priať a práce budú plynule napredovať.“

Opravy cesty na Družstevnej ulici, Zdroj/Facebook-Ján Nosko



Opravy prebiehajú aj v Sásovej

Popri prácach na Uhlisku sa opravy komunikácií postupne presúvajú aj do Sásovej. Opravy prebiehajú na Magurskej ulici a začali sa aj práce na obslužnej komunikácii na Tatranskej 8/6. Reakcie obyvateľov Sásovej však poukazujú na ďalšie problematické úseky, ktoré by si tiež zaslúžili pozornosť. O prácach na ceste informoval poslanec Matúš Molitoris na sociálnej sieti.

Oprava cesty na Tatranskej, Zdroj/Facebook-Moja Sásová

Obyvateľ Roman sa pýta: „A cesta smerom na Pieninskú je prosím vás tiež v pláne opráv? Ak áno, kedy prosím?“ Poslanec Matúš Molitoris, ktorý sa aktívne zapája do diskusií, odpovedal: „Na cestu už sú dva roky vyčlenené peniaze, avšak mesto sa usiluje získať mimorozpočtové zdroje. Môj názor je, že by sme mali začať s prácami a dodržať slovo,“ reagoval.

Ďalší obyvatelia reagujú rôznorodo. Jeden z miestnych obyvateľov žartovne poznamenal: „27 rokov som tam býval a keď som sa odsťahoval, tak sa spraví cesta. Normálne sa bojím odsťahovať zo Sásovej, že sa vyrieši parkovanie.“

Peter sa pýta na konkrétne plány ohľadom parkovísk: „Chcel by som sa opýtať, či sa ide vymieňať povrch celého parkoviska alebo len príjazdová cesta, a či mesto plánuje aj opravu toho dezolátneho chodníka.“ Odpoveď dostal od poslanca Molitorisa, ktorý uviedol, že prostriedky boli vyčlenené len na cestu, no dúfa, že sa časom bude pokračovať aj s ďalšími fázami.





Zdroj: Facebook/Jan Nosko, Moja Sásová

Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj