Do materských škôl v Banskej Bystrici nastúpia odborníci. S čím chcú pomôcť deťom?


Deťom v škôlkach v Banskej Bystrici pomôžu špeciálni pedagógovia

Foto: Do materských škôl v Banskej Bystrici nastúpia odborníci. S čím chcú pomôcť deťom? Foto: pixabay.com

 

Na banskobystrickom mestskom úrade vzniká nový Referát školského podporného tímu, ktorý má podporiť inkluzívne vzdelávanie. Tento tím odborníkov bude pracovať priamo v materských školách a poskytovať pomoc nielen deťom, ale aj rodičom a učiteľom. Samospráva momentálne hľadá špecialistov, ako sú školskí psychológovia, špeciálni pedagógovia, logopéd a sociálny pedagóg, ktorí sa pridajú do tímu.

Finančné prostriedky na vytvorenie tímu poskytlo Ministerstvo školstva, vedy, výskumu a športu SR. Odborníci v školách budú šíriť osvetu o inkluzívnom vzdelávaní a pomáhať učiteľom s riešením výziev, ktoré so sebou nesie výchovno-vzdelávací proces. Ich úlohou bude aj úprava metodických postupov, vytváranie individuálnych vzdelávacích plánov pre deti so špeciálnymi potrebami a zavádzanie inovácií do výučby.



Vedúca Školského úradu MsÚ Jana Odrobiňáková zdôraznila, že odborníci budú úzko spolupracovať s učiteľkami, aby spoločne zlepšili metódy práce s deťmi. Okrem toho bude podporný tím podporovať aj komunikáciu medzi učiteľmi a rodičmi a prispievať k vytváraniu pozitívnej atmosféry v škôlkach.

 

 

 

Primátor Ján Nosko vyjadril presvedčenie, že vznik školského podporného tímu prispeje k tomu, aby mali aj deti so zdravotným znevýhodnením rovnaké šance na úspešný štart do života. Samospráva verí, že sa podarí nájsť kvalifikovaných odborníkov, ktorí budú podporovať učiteľov, rodičov a deti.



Zdroj: banskabystrica.sk

Odporúčané zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj