FOTO: Kravy na sídlisku? V Banskej Bystrici sa prechádzali už viackrát, mestská polícia reaguje


FOTO: Po Banskej Bystrici sa prechádzali kravy, čo na to mestská polícia?

FOTO: Kravy na sídlisku? V Banskej Bystrici sa prechádzali už viackrát, mestská polícia reaguje Foto: Facebook/Barbora G.

Na sídlisku Sásová v Banskej Bystrici si vyšlo na vychádzku niekoľko kráv. Pozor na kravy, prechádzajú sa po chodníku na Tatranskej ulici, pridala upozornenie do miestnej facebookovej skupiny Barbora s tým, že pripojila aj fotografiu.

Nielen že si vyslúžila viac než dvesto „palcov hore“ či veselých emotikonov, pod príspevkom sa nazbierali aj desiatky komentárov. Viacerých ľudí zaujímalo, ako sa tam dostali a kde je ich pastier či majiteľ.


Sisa poznamenala, že by sa zo situácie veľmi nesmiala. Kravy podľa jej slov môžu poškodiť zaparkované osobné vozidlá, okolo ktorých prechádzali. Ako však vyplýva z komentárov, ľudia ich stretli v uliciach už viackrát, teda nejde o žiadnu novinku.


Zdroj: Facebook/Barbora G.

Kde bol ich pastier?

„Keď si to môžu dovoliť medvede, líšky, diviaky, tak prečo si to nemôžu dovoliť aj kravy?“ pýtal sa ironicky Anton. Aspoň aj mestské deti uvidia, že kravy nie sú fialové,“ poznamenal jeho menovec. Zároveň napísal, že možno ide o nové eko kosačky.

Pásli sa nad Billou, tak niektoré odbočili. Len si nemyslite, že kravy sú hlúpe. Nájdu cestu domov i samé,“ napísal Jozef.Nechajte ich na pokoji a nič vám nespravia. Oni vedia, kde majú domov,“ komentoval Michal.

Martin si myslel, že vie, komu kravy patria. Široko ďaleko len on má kravy a ovce v okolí Sásovej. A podľa všetkého sa mu zase opil pastier a potom to takto dopadne,“ dodal.

Naša redakcia kontaktovala Mestskú políciu v Banskej Bystrici. Koncom mesiaca júl sme riešili podobnú situáciu a v uvedenej veci sme kontaktovali majiteľa dobytka, ktorý obratom zabezpečil ich odchyt. Od tohto obdobia sme nemali nahlásený ich ďalší výskyt na sídlisku Sásová,informovala Diana Lunterová, asistentka náčelníka mestskej polície.