Za 50 rokov odtrénoval stovky volejbalistov. Volejbalový svet opustil tréner Marián Husár


Foto: Za 50 rokov odtrénoval stovky volejbalistov. Volejbalový svet opustil tréner Marián Husár Foto: Facebook/ŠVK Tatran

Volejbalový svet vo veku 77 rokov opustil tréner a mentor Ing. Marián Husár. Počas pôsobenie vo volejbale za niekoľko desaťročí odtrénoval stovky mladých športovcov. 

„Vážená volejbalová rodina, s hlbokým zármutkom Vám oznamujeme, že v piatok 6.9.2024, nás vo veku 77 rokov, navždy opustil skvelý tréner, mentor ale aj priateľ Ing. Marián Husár,“ uviedla na sociálnej sieti ŠVK Tatran Banská Bystrica.

Marián sa dožil takmer 80 rokov a 50 z nich venoval volejbalovému životu. Priatelia a známi si spomínajú na jeho dobrú náladu a rady, ktoré rozdával. „Bol inšpiráciou pre svojich kolegov a volejbalové skúsenosti a vedomosti odovzdával generáciám svojich zverencov, v ktorých budú ďalej žiť,“ píšu na sociálnej sieti. Kluby a federácia sa lúčia so slovami vďaky a spomienok, ktoré blízkym na Mariána navždy zostanú. 

Rodičia detí, ktoré trénoval na Mariána spomínajú v dobrom. „Plačeme… Je nám veľmi ľúto, odišiel človek, ktorý naučil našu Naďku milovať volejbal… Vždy mal pre ňu láskavé slovo a dobrú radu,“ píše Iveta. „Budú mi veľmi chýbať naše spoločné rozhovory, väčšinou o láske menom volejbale, tvoje skvelé vtipy aj trefné poznámky. Ďakujem za všetko Marianko,“ lúčia sa priatelia. 



Zdroj: Facebook/ŠVK Tatran