Zlodel, ktorý kradol u veterána Strmeňa, prehovoril. Po dome sa prechádzal hodinu a neodradil ho ani pes


Zlodej opísal detaily krádeže u vojnového veterána Strmeňa

Foto: Zlodel, ktorý kradol u veterána Strmeňa, prehovoril. Po dome sa prechádzal hodinu a neodradil ho ani pes Foto: Pexels

Páchateľ, ktorý počas osláv 80. výročia Slovenského národného povstania vnikol do domu vojnového veterána Vladimíra Strmeňa a ukradol mu pamätné mince, hotovosť i cenný prsteň jeho vnučky, opísal detaily krádeže. 

Tie pochádzajú z uznesenia o väzobnom stíhaní, ktoré mal k dispozícii portál cas.sk. Páchateľ považoval dom za opustený a neobývaný, podľa jeho slov brána do dvora nebola zamknutá a po schodoch sa dalo dostať k ďalším dverám, ktoré boli tiež odomknuté. Po ukončení krádeže rovnakými dverami aj odišiel.



V dome sa mal nachádzať pes, ale ani ten neodradil páchateľa od toho, aby vošiel dnu. Muž sa nachádzal v dome hodinu, najprv v jednej z miestností našiel čiernu cestovnú tašku. Postupne ako sa po dome prechádzal a prezeral si miestnosti, ukladal do nej odcudzené veci, a to vojenské vyznamenanie, pamätné mince, plakety, medaily, projektor, tašku s notebookom, hotovosť ale aj veci patriace vnučke pána Strmeňa. Celkovo tak spôsobil škodu vo výške 7-tisíc eur. 

Páchateľ sa k činu priznal hneď po tom, ako sa v jeho byte našli ukradnuté veci z domu vojnového veterána. Krátko po krádeži ho zadržali kriminalisti a 1. septembra rozhodol banskobystrický okresný súd o jeho vzatí do väzby. 




Najnovšie zo Slovenska

Najnovšie správy Banskobystrický kraj