Polícia spustila veľkú akciu na cestách Banskobystrického kraja. Na koho sa zameria?


Polícia spustila veľkú akciu na cestách Bystrianskeho kraja

Foto: Polícia spustila veľkú akciu na cestách Banskobystrického kraja. Na koho sa zameria? Foto: Facebook/Polícia SR

Na cestách vodiči môžu stretávať väčšie množstvo dopravných policajných hliadok ako obvykle. Počas septembra sa Polícia Slovenskej republiky pripravuje na veľkú dopravnú akciu.

Polícia nebude kontrolovať len bežné dopravné priestupky, vodičov bude najmä motivovať k zodpovednosti. O akcii informovala Polícia SR na sociálnej sieti. 


„Buď rozumný“

Projekt s názvom „Buď rozumný“ sa bude konať na celom území krajiny až do konca septembra. Akcia sa na Slovensku nekoná po prvýkrát, preto si vzorní vodiči môžu z minulých rokov pamätať, čo ich čaká. Polícia v spolupráci so Slovenským združením výrobcov piva a sladu a Ministerstvom dopravy SR bude odmeňovať tých vodičov, ktorí za volantom nenafúkajú. Zodpovedných vodičov budú hliadky odmeňovať nealkom. 

„Do konca augusta tohto roka evidujeme 7 489 dopravných nehôd. O život pri nich prišlo 166 osôb. Nehodu pod vplyvom alkoholu zavinilo 787 osôb,“ uviedol plukovník Juraj Tlacháč, riaditeľ Odboru dopravnej polície Prezídia Policajného zboru. Akciou chce polícia apelovať na vodičov, aby si uvedomili riziko, ktorému za volantom pod vplyvom alkoholu vystavujú. Ohrozujú nielen seba ale aj iných zúčastnených cestnej premávky. 

Zdroj: Facebook/Polícia SR



Zdroj: Facebook/Polícia SR

Trnava
Prešov
Nitra
Žilina
Bratislava
Nitra
Bratislava
Košice
Trenčín
Prešov
Košice
Trnava
Trenčín
Žilina