×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

FOTO: Pri obci neďaleko Banskej Bystrice videli medvedicu s tromi mláďatami. V tejto lokalite buďte opatrní


FOTO: Pri obci neďaleko Banskej Bystrice videli medvedicu s tromi mláďatami. V tejto lokalite buďte opatrní Foto: Facebook/Martina Medveďová

Na sociálnej sieti sa objavilo ďalšie upozornenie na výskyt viacerých medveďov v Banskobystrickom kraji. V utorok ho pridala do miestnej facebookovej skupiny Martina aj s autentickými zábermi.

Ako uviedla, medvedicu spolu s jej troma mláďatami zachytila v doline Sopotnica pod horárňou Repište. Ide o lokalitu, ktorá sa nachádza mimo obývanej oblasti, približne štyri kilometre od obce Brusno.



Portál sprejnamedveda.sk varoval, že v tejto lokalite treba dbať na obozretnosť a upozorniť na svoju prítomnosť zvukovými prejavmi. Vodiaca medvedica môže pre človeka predstavovať veľké nebezpečenstvo najmä v prípade, ak sa človek dostane medzi ňu a jej mláďatá.

Zdroj: Facebook/Martina Medveďová

Nič nevšedné v Brusne. Nabudúce zostaňte s autom stáť, aby sa mladé k matke vrátili. Musíte myslieť aj na ľudí, ktorí pôjdu dolinou pešo, poprípade na bicykli po vás. Táto medvedica bude po tomto zážitku agresívnejšia,“ komentoval príspevok Jozef.

Martina mu odpovedala: No však to sme urobili. Zastavili sme, aby sa mohla k nim pripojiť, lebo ona sa rozbehla od cesty vľavo a mladé vpravo. Bola to naozaj chvíľka, neváhali a hneď sa rozbehli, keď videli auto. Nie je to prvý zážitok s medveďmi, žijeme tu, takže vieme, čo robiť.

Prečítajte si viac: