×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Krik, nadávky a výstrely v Banskej Bystrici? Obyvatelia sídliska na miesto zavolali políciu


Foto: Krik, nadávky a výstrely v Banskej Bystrici? Obyvatelia sídliska na miesto zavolali políciu Foto: Ilustračné foto/Facebook: Polícia SR - Banskobystrický kraj

Na sociálnej sieti sa v noci z pondelka na utorok objavili príspevky o kriku a o zvukoch podobných výstrelom na jednom z banskobystrických sídlisk. Konkrétne ide o Sásovú, kde do miestnej facebookovej skupiny pridala prvotný príspevok Ľubica s textom:Okolo Sitnianskej rozruch, krik a dokonca aj nejaké výstrely, počuli ste niekto?

Odpovedalo jej viacero ľudí, ktorí to počuli tiež. Áno, počuli. Najprv krik, nadávky, atď... A potom dva výstrely. A petarda to nebola, napísala Veronika.Prvý som počula 22:10 a potom ešte jeden,“ pridala sa Daniela.


Takisto Alena potvrdila, že zvuky počuli približne v rovnakom čase. Ľudí zaujímalo, čo sa na mieste odohralo. Jednoznačnú odpoveď na túto otázku však v komentároch nedostali.


„Keď som šla z roboty, tak sa tam pohybovalo dokrútené a sfetované indivíduum, tak bohvie, či to nebolo dačo s ním spoločné. Lebo aj vyhukoval, sedel na ceste a skoro som ho zrazila. Otras, aby sa človek bál už aj domov chodiť z roboty o takom čase,“ komentovala Monika.

Marek zvukom neprikladal veľkú váhu: „A počuli ste aj ten Kalašnikov z obrneného auta? Neviem, či aj granát nevybuchol. Chalani hodia o 22:00 petardu a už tu spravíte z toho Brooklyn.Na tento komentár reagovala Ľubica, autorka príspevku. Mareka označila za „vtipálka“ a opäť podotkla, že rozhodne nešlo o zvuk petardy.

Vyjadrenie polície

Hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Banskej Bystrici Petra Kováčiková pre našu redakciu potvrdila, že polícia bola v nočných hodinách (približne o  22:15) kontaktovaná ohľadom rušenia nočného kľudu pred bytovkou na sídlisku Sásová.

„Po príchode hliadky na miesto a preverení miesta nebol spozorovaný už nikto a ani sa oznámenia neopakovali. Žiadne iné nočné udalosti polícií známe nie sú,“ dodala hovorkyňa.

Prečítajte si viac: