×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Rekonštrukcia cesty v Banskej Bystrici podľa občanov nemá konca. Komplikuje im každodenný život


Foto: Rekonštrukcia cesty v Banskej Bystrici podľa občanov nemá konca. Komplikuje im každodenný život Foto: Facebook/Dopravný servis Banskobystrický kraj

Rudlovská cesta v Banskej Bystrici prechádza už niekoľko mesiacov rekonštrukciou, ktorá sa však stáva predmetom diskusií medzi miestnymi obyvateľmi. Debatu rozvíril komentár Banskobystričana Ľuboša na sociálnej sieti: „Nevie niekto, či Rudlovská cesta ostane v tejto podobe už ako spomienka na vojnu, alebo sa ešte plánuje dokončiť?“

Podľa informácií od miestnych úradov predpokladaný termín ukončenia prác je stanovený na koniec októbra. Avšak mnohí obyvatelia sú skeptickí, či sa tento termín podarí dodržať. „Týmto tempom budú aj moje vnúčence mať bradu,“ poznamenal Slavomír s iróniou.


Reakcia vedenia mesta

Požiadavka na vysvetlenie a urgenciu nápravy prišla aj na mestské zastupiteľstvo. Podľa slov Pavla Katreniaka, Jakub Gajdošík, zástupca primátora Banskej Bystrice, priznal, že situácia na Rudlovskej ceste je skutočne problematická. Vysvetlil, že sa jedná o nezvyčajnú situáciu, keď firma (konkrétne SPP) začala s frézovaním komunikácie, ale následne nedošlo k okamžitému pokračovaniu prác.


Podľa jeho slov sa už začínajú práce aj na prípojkách do hlavnej trasy, čo bude mať za následok ďalšie výrazné obmedzenia dopravy. Viceprimátor zároveň zdôraznil, že je potrebné pripraviť sa na to, že podobné komplikácie sa môžu opakovať, a že v budúcnosti bude potrebné byť opatrnejší pri povoľovaní rozkopávok.

Obyvatelia si z prác robia žarty

Miestni obyvatelia si už na vzniknutú situáciu zvykli, aj keď nie bez irónie a sťažností. „Chodím tade na bicykli a normálne sa nejdem vyhnúť stovke robotníkov, čo tam robia,“ vyjadril sa s nadsádzkou Erik.

Obyvatelia sa na vzniknutú situáciu pýtali aj miestnych poslancov. Podľa slov poslanca Davida Kapustu nedokáže ani on sám zistiť bližšie informácie. „Nemám aktuálne info, ale ja som momentálne v stave keď mne ako poslancovi už úrad neodpovedá na maily, čiže neviem ani povedať, že či sa mi niečo podarí zistiť zajtra. Asi takto funguje mestský úrad,“ uviedol. 

Aj napriek všetkým komplikáciám a oneskoreniam, vedenie mesta ubezpečuje, že dokončenie je plánované na október, a že všetky práce budú smerovať k zlepšeniu infraštruktúry tejto dôležitej cestnej komunikácie.



Prečítajte si viac:



Zdroj: Facebook/Dopravný servis Banskobystrický kraj