×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Boli pripravené, na poslednú chvíľu ich odvolali. Prečo ste na oslavách SNP v Bystrici nevideli nové tanky?


Foto: Boli pripravené, na poslednú chvíľu ich odvolali. Prečo ste na oslavách SNP v Bystrici nevideli nové tanky? Foto: Facebook/Jaro Naď

Na prehliadke na oslavách SNP ste mohli vidieť tanky z 90. rokov, pričom Slovensko má nové, dovezené z Nemecka. Nemecké bojové tanky ste na SNP vidieť mohli, no prehliadky sa nezúčastnili. Odvolali ich pár dní pred oslavami. Informácie o nemeckých tankoch zdieľal na sociálnej sieti bývalý minister obrany, Jaro Naď. 

Bojové tanky OSSR Leopard 2A4 boli získané výmenou za staré nemodernizované vozidlá počas pôsobenie Naďa ako ministra obrany. „Chalani na nich cvičili a podľa mojich info z OSSR aj mali byť na prehliadku nasadené. Zastavil to pár dní pred prehliadkou Kaliňák, podľa mojich informácií na žiadosť Pellegriniho, ktorý deň pred prezidentskými voľbami táral v diskusii RTVS, že ,predsa nebudeme ukazovať veteránom SNP fašistické nemecké tanky ’. A tak prikázal Leopardy poslať naspäť do Trebišova,“ uviedol na sociálnej sieti Jaro Naď. 

Prečo predstavili staré sovietske tanky?

Vzápätí vysvetľuje skutočnosť, že tanky, ktoré boli na oslavách prítomné, sú z 90. rokov, čo znamená, že proti povstaleckým vojakom sa nikdy nepostavili. „Keďže ale vláda aj s prezidentom rovnaký cit pre situáciu nemajú s čímkoľvek ruským či sovietskym, tak sovietske T72, tie už nevadili,“ doplnil Naď. 


Touto úvahou rozbúril diskusiu medzi Slovákmi. „Veľmi sa mi páčilo ako sa chválili čo všetko máme a ešte pred voľbami kričali že sklady sú prázdne a všetko je na Ukrajine,“ poznamenal v komentári Maroš. Pridali sa ďalší, ktorí prestali politikom veriť.

Občania nerozumejú prečo politici niekoľko mesiacov pri rôznych príležitostiach spomínajú prázdne vojenské sklady, pričom na oslavách SNP sa tešili všetkým, čo môžu návštevníkom predstaviť na vojenskej prehliadke. „Dnes ukázali, aké máme ,prázdne sklady’ vojenskej techniky. A to ešte neukázali všetko, myslím tým nemecké tanky. Tie ich klamstvá sú nehorázne.“

https://www.facebook.com/share/p/XvXCFpgydAChdqT2/

Prečítajte si viac:



Zdroj: Facebook/Jaro Naď