×

Pripojte sa k nám na WhatsAppe

Nezmeškajte najnovšie správy. Kliknutím na tlačidlo sa pripojíte k nášmu kanálu.

Pripojiť sa

Schátranú budovu v Brezne čaká významná obnova. Zo starého internátu vybudujú byty pre mladé rodiny


Foto: Schátranú budovu v Brezne čaká významná obnova. Zo starého internátu vybudujú byty pre mladé rodiny Foto: brezno.sk, M.B.

Bývalý internát učilišťa v Brezne chce mesto zrekonštruovať. Súčasťou projektu je aj zveľadenie okolia blízkej plavárne a budúceho kúpaliska. Priestory, ktoré už roky chátrajú budú v novom šate dostupné najmä pre mladé rodiny. O plánoch rekonštrukcie informovalo Mesto Brezno. 

Mesto sa chce v spolupráci s Banskobystrickým samosprávnym krajom (BBSK) a Strednou odbornou školou techniky a služieb pustiť do rozsiahlych opráv, ktoré napomôžu nielen občanom, ale aj kvalite mesta na strednom Slovensku.



Budova, ktorá má podľa slov zástupcu primátora Miroslava Fašanga veľký potenciál, chátra už od roku 2009 a časom sa jej stav zanedbal a znehodnotil až do aktuálnej podoby. „Na svoj chrbát sme si naložili poriadne bremeno, ale na druhej strane sa veľmi teším, pretože je to pre nás výzva, urobiť z priestoru, ktorý bol roky zanedbaný a znehodnocovaný, niečo pekné a hodnotné pre obyvateľov tejto časti, ale aj všetkých obyvateľov nášho mesta, ako i Horehronia,“ vyjadril sa primátor mesta, Tomáš Abel. 

Internát chátra od roku 2009, Zdroj/brezno.sk

O budovu bývalého internátu sa mala starať Stredná odborná škola techniky a služieb, ktorá mala priestory  v správe. Riaditeľka školy však uviedla že už vyše 10 rokov nevedeli ako majú s budovou pokračovať. Po niekoľkých rokovaniach s mestom i s BBSK je riaditeľka rada, že sa o budovu postará mesto. „Predsa len má určitú hodnotu, je to stavba, ktorá nie je zanedbateľná aj svojimi rozmermi, preto sa tešíme, že bude mať svoje uplatnenie,“ doplnila.

Okrem spomínanej budovy mesto vybavuje aj druhú budovu internátu, kde sa im podarilo odkúpiť už 50 bytov. Potrebné je vysporiadať už len 12. 

Prečítajte si viac:



Zdroj: brezno.sk